Ψεύτικες κλήσεις βάζουν τάξη στα Τρίκαλα

Πέτρος Σηφαλάκης
Ψεύτικες κλήσεις βάζουν τάξη στα Τρίκαλα
Ο πάντα πρωτοπόρος Δήμος Τρικκαίων βρήκε έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να προειδοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει όσους παρκάρουν παράνομα στην πόλη.

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα Τρίκαλα, είναι η πιο «ευρωπαϊκή» πόλη της Ελλάδας. Βρίσκονται αρκετά μπροστά από όλες τις υπόλοιπες, σε αρκετούς τομείς, ακόμη και στην τιμωρία των παραβατών! Αυτή τη φορά, θα σταθούμε σε μια κίνηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Εκτύπωσαν έντυπα που μοιάζουν με φυλλάδιο κλήσης για παράνομο παρκάρισμα και τα έβαλαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που είχαν σταθμεύσει αντικανονικά. Πάνω τους, έγραφαν: «Τη φορά αυτή δεν θα σου κόψουμε κλήση. Την επόμενη φορά όμως που θα παρκάρεις στον πεζόδρομο θα σου επιβληθεί το πρόστιμο. Βοήθησε και εσύ να ζήσουμε όλοι καλύτερα. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ». Ο στόχος τους, δεν ήταν να εισπράξουν τα χρήματα από τους παραβάτες για να τιμωρηθούν, αλλά να τους προειδοποιήσουν, ότι από την επόμενη φορά, θα τους κοπεί κανονική κλήση.

Ο Δήμος, πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο ευαισθητοποιεί τους πολίτες και τους κάνει να είναι πιο ευσυνείδητοι σε τέτοια ζητήματα, που είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση των παραβάσεων. Μάλιστα οι ψεύτικες κλήσεις μοιράστηκαν και σε δίκυκλα που ήταν παρκαρισμένα αντικανονικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Τρίκαλα, βλέπεις πολύ μεγάλη μερίδα κατοίκων να χρησιμοποιεί καθημερινά ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, λόγω των υποδομών (ποδηλατόδρομοι, χώροι στάθμευσης) και της γενικότερης «ευρωπαϊκής» φιλοσοφίας που έχει αναπτυχθεί στην πόλη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!