Κανένα παιδί δεν σκοτώθηκε στους δρόμους της Νορβηγίας το 2019

Πέτρος Σηφαλάκης
Κανένα παιδί δεν σκοτώθηκε στους δρόμους της Νορβηγίας το 2019
«Πρωταθλήτρια» στην οδική ασφάλεια, αποδείχθηκε η Νορβηγία για το 2019, καθώς τα αποτελέσματά της ήταν εξαιρετικά και θα πρέπει να δίνουν παράδειγμα για όλη την Ευρώπη!

Μόλις ξεκίνησε το 2020, οι αρχές της Νορβηγίας ανακοίνωσαν ότι στην πρωτεύουσα της χώρας, το Όσλο, σκοτώθηκε μόλις ένα άτομο σε τροχαίο ατύχημα μέσα σε ολόκληρο το 2019. Υπάρχει πάντως και άλλο ένα στατιστικό, αντίστοιχα εντυπωσιακό και ακόμη πιο ενδιαφέρον! Σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του έτους, δεν συνέβη κανένα τροχαίο ατύχημα που να φέρει ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός παιδιού από 0 έως 15 ετών!

Μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που δείχνει σωστή παιδεία σε ο,τι αφορά την οδήγηση. Οι αρχές της Νορβηγίας λένε ότι σημείο-κλειδί για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Τα συμπτώματα παράνομης οδήγησης (υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα κλπ) είναι περιορισμένα στη χώρα, ενώ προσέχουν πάρα πολύ την ασφάλεια των παιδιών μέσω του ειδικού εξοπλισμού που προβλέπεται μέχρι να φτάσουν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Οι ενήλικες που σκοτώθηκαν στο υπόλοιπο της χώρας (εκτός του Όσλο που είχε μόνο ένα θανατηφόρο τροχαίο) ήταν στο σύνολό τους 110. Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, οι αρχές της Νορβηγίας μας λένε ότι το 1970, 101 παιδιά σκοτώθηκαν σε τροχαία στη χώρα και το 1975, σημειώθηκαν 41 θάνατοι από τροχαίο, μόνο στο Όσλο. Η εξέλιξη στην τεχνολογία των αυτοκινήτων, που πλέον είναι «φρούρια» ασφαλείας έχει συμβάλλει πάρα πολύ στην πρόοδο αυτή, όπως και τα μέτρα που έχει πάρει η χώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!