Νεκρός στο Ράλι Ντακάρ ο αναβάτης Πάουλο Γκονσάλβες (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Νεκρός στο Ράλι Ντακάρ ο αναβάτης Πάουλο Γκονσάλβες (vid)
Μετά την ημέρα ξεκούρασης το Dakar επανεκκίνησε, αλλά τα μαύρα μαντάτα του θανάτου του Πάουλο Γκονσάλβες έριξαν σε θλίψη οργάνωση και οδηγούς.

Ο Πορτογάλος αναβάτης έπεσε στο 276ο χλμ. της σημερινής ειδικής διαδρομής Riyadh-Wadi Al Dawasir και βρέθηκε νεκρός από κάποιον επόμενο αναβάτη. Ο αναβάτης έστειλε σήμα έκτακτης ανάγκης στις 10:08 και αμέσως έφτασε το ελικόπτερο της οργάνωσης με την ιατρική ομάδα στο σημείο της πτώσης του άτυχου αναβάτη 8 μόλις λεπτά αργότερα. Ο Γκονσάλβες ήταν αναίσθητος και η καρδιά του δε λειτουργούσε. Οι γιατροί προσπάθησαν μάταια να τον ανανήψουν στο σημείο και συνέχισαν τις προσπάθειες σε όλη την διαδρομή προς στο νοσοκομείο «Aflaj General Hospital» της πόλης Layla, όπου δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Ο Γκονκάλβες κέρδισε πολυάριθμους τίτλους μοτοκρός και enduro στην πατρίδα του και έκανε το ντεμπούτο του Dakar το 2006, τερματίζοντας 25ος στην πρώτη του προσπάθεια.
Το επόμενο έτος τερμάτισε 10ος στο Dakar, και κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Cross-Country για την ομάδα Speedbrain.
Η Speedbrain ξεκίνησε συνεργασία με την ινδική Hero και για το 2020 ανέλαβε να τρέξει με HERO στο Dakar.
Καθώς ο κινητήρας του είχε καταστραφεί, ουσιαστικά βρισκόταν εκτός αγώνα. περίμενε ώρες να του φέρουν άλλον κινητήρα και τον άλλαξε μόνος του! Μετά την αντικατάσταση του κινητήρα συνέχιζε κανονικά το Rally στην κατηγορία Dakar Experience πλέον όταν συνέβη το ατύχημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!