Τα ελαστικά μας θα δίνουν σήμα για τις λακκούβες!

Gazzetta team
Τα ελαστικά μας θα δίνουν σήμα για τις λακκούβες!
Στο μέλλον, τα ελαστικά που θα φοράμε στα αυτοκίνητά μας θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον που κυλάνε και θα μπορούν ακόμη και να ενημερώνουν τις αρχές για επικίνδυνες κακοτεχνίες στο οδόστρωμα!

Χωρίς αμφιβολία, τα ελαστικά που χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητά μας δεν έχουν αλλάξει πολύ, εδώ και πολλές δεκαετίες. Υπάρχουν φυσικά βελτιώσεις στην απόδοση, την αντοχή και την πρόσφυση που προσφέρουν, όμως ο μέσος χρήστης, δεν αντιλαμβάνεται άμεσα την πρόοδο της τεχνολογίας. Η Bridgestone όμως, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την τεράστια τεχνογνωσία της και να μας προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Το συνδεδεμένο ελαστικό, ήδη παρουσιάστηκε και θα ενσωματώνει αισθητήρες που θα βρίσκονται στο εσωτερικό του. Θα μετρά τα πάντα, από πίεση, μέχρι θερμοκρασίες, παραμορφώσεις και φθορά, ενώ θα είναι σε θέση να ενημερώνει τον οδηγό real time για ο,τι συμβαίνει στους τροχούς του.

Παράλληλα, θα έχει ακόμη μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία: θα συνδέεται με μια πλατφόρμα που εξελίσσει η ίδια η Bridgestone και θα ενημερώνει τους δήμους, μαζί με τους αρμόδιους φορείς, για λακκούβες στο οδικό σύστημα και επικίνδυνες κακοτεχνίες! Σίγουρα στην Ελλάδα, το σύστημα θα δουλεύει... υπερωρίες, πιθανότατα όμως, τα στοιχεία δεν θα φτάνουν καν μέχρι τους δήμους!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!