O «νίντζα» Honda Civic Type-R ανανεώνεται (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
O «νίντζα» Honda Civic Type-R ανανεώνεται (pics)
Μικρή αναβάθμιση δέχτηκε το σκληροπυρηνικό, εμπροσθιοκίνητο hot hatch της Honda, με την παρουσίασή του να γίνεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Πολλά γκάζια μας φέρνει η έκθεση του Τόκιο, αφού εκτός άλλων σημαντικών μοντέλων, παρουσιάζεται και η ανανεωμένη εκδοχή του Civic Type-R από τη Honda. Ο εμπροσθιοκίνητος «δυναμίτης» των Ιαπώνων, δεν αλλάζει σημαντικά σε τεχνικά χαρακτηριστικά, δέχεται όμως κάποιες αναβαθμίσεις που το κάνουν συνολικά καλύτερο. Το πρώτο νέο, είναι η προσθήκη του αποκλειστικού χρώματος Boost Blue, που βλέπουμε και στις φωτογραφίες.

Επίσης, υπάρχει μεγαλύτερη γρίλια εμπρός, διαφορετικές εισαγωγές αέρα και πιο επιθετικό σχεδιασμό στον πίσω προφυλακτήρα. Η Honda πρόσθεσε επίσης νέες, διαιρούμενες δισκόπλακες στο σύστημα πέδησης, μαζί με ανθεκτικότερα τακάκια, για μεγαλύτερη απόδοση και καλύτερη αντοχή σε συνθήκες πίεσης, ενώ έκανε και κάποιες αλλαγές στην ανάρτηση με νέα αμορτισέρ και σκληρότερα silent blocks πίσω για καλύτερη πρόσφυση.

Η αίσθηση της οδήγησης είναι ακόμη καλύτερη χάρη στον νέο επιλογέα του χειροκίνητου σασμάν έξι σχέσεων, με τις μικρότερες διαδρομές και επίσης, πλέον βρίσκουμε στο βασικό εξοπλισμό ένα πλήρες πακέτο ενεργητικών βοηθημάτων του οδηγού για μέγιστη ασφάλεια. Η Honda λέει ότι τα ηλεκτρονικά, δεν έχουν επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο την οδική συμπεριφορά και όλα τους, μπορούν να απενεργοποιηθούν, αν το επιθυμεί ο οδηγός. Τέλος, υπάρχει νέο σύστημα διαχείρισης του ήχου από την εξάτμιση, όπου αλλάζει τη χροιά της ανάλογα αν ο οδηγός έχει επιλέξει το Comfort, το Sport ή το +R από τα προγράμματα οδήγησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!