Νέοι κινητήρες για το Opel Insignia 

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέοι κινητήρες για το Opel Insignia 
Η Opel πρόσφατα ανανέωσε αισθητικά το Insignia, το μεσαίο οικογενειακό μοντέλο της, το οποίο θα διατίθεται και με μια ανανεωμένη γκάμα κινητήρων.

Το Opel Insignia είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μεσαία οικογενειακά στην αγορά. Η Opel, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια μικρής έκτασης ανανέωση στο τέλος του 2019, ωστόσο δεν μας είχε ανακοινώσει με τι κινητήρες θα διατίθεται. Πλέον, γνωρίζουμε τα νέα σύνολα και επίσης, παρουσιάστηκε και η κορυφαία έκδοση GSi, για όσους αναζητούν επιδόσεις και σπορ χαρακτήρα.

Το ανανεωμένο Insignia θα δεχτεί για πρώτη φορά στην ιστορία του, τρικύλινδρους κινητήρες. Σύμφωνα με την Opel προσφέρουν χαμηλότερο βάρος έως και 50 κιλά. Πρόκειται για έναν τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων με απόδοση 145 ίππων και 236 Nm ροπής, ενώ υπάρχει και ένας ντίζελ των 1.5 λίτρων με 122 ίππους και 300 Nm ροπής.

Ψηλότερα, υπάρχει ο τετρακύλινδρος βενζίνης των 2.0 λίτρων με 200 ίππους και 350 Nm ροπή ενώ στην περίπτωση του GSi, ο κινητήρας των 2.0 λίτρων αποδίδει 230 ίππους με την ίδια ποσότητα ροπής. Τα σύνολα των 2.0 λίτρων συνδυάζονται με ένα αυτόματο σασμάν εννέα σχέσεων και τα τρικύλινδρα, με ένα εξάρι χειροκίνητο ή ένα οκτάρι αυτόματο, προαιρετικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!