Τα Pick-Up αυτοκίνητα «ξεπουλάνε» στην Αυστραλία 

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα Pick-Up αυτοκίνητα «ξεπουλάνε» στην Αυστραλία 
Περισσότερες πωλήσεις σημείωσε η κατηγορία των Pick-Up για το 2019 στην Αυστραλία, από τα επίσης δημοφιλή hatchback και τα SUV!

Η Αυστραλία είναι μια από τις πιο δυνατές αγορές στον κόσμο για τα Pick-Up μοντέλα. Οι κατασκευαστές που πουλάνε εκεί τα λεγόμενα (στην Ελλάδα) «αγροτικά», βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να εξαφανίζονται από τις αντιπροσωπείες καθώς η ζήτηση είναι τεράστια! Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Toyota Hilux ήταν το πιο καλοπουλημένο μοντέλο στη χώρα.

Συνολικά, το αγόρασαν 47.649 πελάτες και δεύτερο ήρθε το Ford Ranger με 40.960 πωλήσεις. Ωστόσο στην κατηγορία των τετρακίνητων αγροτικών, το Ranger πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα (37.004) καθώς αρκετοί προτίμησαν το Toyota Hilux στην απλή, πισωκίνητη εκδοχή του (36.325 ήταν τα τετρακίνητα).

Σε ο,τι αφορά το ποσοστό που έχουν τα Pick-Up στις πωλήσεις κάθε κατασκευαστή, κρατήστε ότι το Ranger εκπροσωπεί το 64% των πωλήσεων Ford και το Hilux, το 23% των πωλήσεων Toyota. Εκτός των Hilux και Ranger, πολύ καλή πορεία είχε και το Toyota Corolla, μαζί με το Hyundai i30, που ήταν τα αμέσως πιο καλοπουλημένα μοντέλα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!