Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που είδαμε το 2019 (pics & vids) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που είδαμε το 2019 (pics & vids) 
Ο Euro NCAP έκανε τον απολογισμό του για το 2019 και μας λέει ποια ήταν τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που τέσταρε, ανά κατηγορία!

Μέσα στο έτος που μας πέρασε, ο ανεξάρτητος οργανισμός ασφαλείας Euro NCAP, έκανε crash test σε 55 αυτοκίνητα. Τα 41 από αυτά πέρασαν τις «εξετάσεις» τους αποσπώντας τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων, παρά τα αυστηρότατα κριτήρια και τις τρομερές απαιτήσεις του οργανισμού.

Αυτό μας δείχνει πόσο πολύ έχει προχωρήσει η ασφάλεια στα σημερινά οχήματα, τα οποία είναι «απόρθητα φρούρια» και δεν θυμίζουν σε τίποτα κατασκευές λίγων ετών πριν. Ποια όμως ήταν τα ασφαλέστερα όλων; Ο Euro NCAP μας δίνει τα αποτελέσματα και μας λέει ποια αυτοκίνητα αρίστευσαν ανά κατηγορία. Όλα τους, είναι εξελιγμένα και κορυφαία μοντέλα και η κατάκτηση της κορυφής, ήταν απλώς η επιβεβαίωση των κατασκευαστών τους! Παρακάτω, υπάρχουν και τα βίντεο από τις δοκιμές τους.

Supermini

Renault Clio-Audi A1

Τα δύο μικρά μοντέλα αποδείχθηκαν «πολύ μεγάλα» σε ασφάλεια. Το νέο Renault Clio, αλλά και η premium πρόταση της Audi, το A1, κατάφεραν να αποσπάσουν τη μέγιστη βαθμολογία στην κατηγορία τους.

Μικρά οικογενειακά

Mercedes-Benz CLA

Εκτός από «κούκλα», η Mercedes CLA είναι και... υπερπροστατευτική. Κατάφερε να αποσπάσει κορυφαία βαθμολογία και να ξεπεράσει σε συνολική προστασία, όλα τα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Μικρό SUV

Subaru Forester

Η Subaru, από μια εταιρεία κατασκευής σκληροπυρηνικών σπορ μοντέλων, έχει μετατραπεί σε «βασιλιά της ασφάλειας». Η ιαπωνική φίρμα επιβραβεύεται για ακόμη μια φορά με το νέο Forester, που ήταν το καλύτερο μικρό-μεσαίο SUV στις δοκιμές του Euro NCAP.

Μεγάλο οικογενειακό

BMW Σειρά 3-Tesla Model 3

Ακόμη μια ισοβαθμία συναντάμε στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών. Η Σειρά 3 της BMW και το Model 3 της Tesla, προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια και σύμφωνα με τον Euro NCAP, το αμερικανικό μοντέλο υπερτερεί στα ηλεκτρονικά συστήματα και το γερμανικό, στην προστασία πεζών.

Μεγάλα SUV

Tesla Model X

Ακόμη ένα μοντέλο της Tesla στη λίστα του Euro NCAP με τα ασφαλέστερα μοντέλα. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό, ξεπέρασε οριακά το SEAT Tarraco, που επίσης είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Υβριδικά / ηλεκτρικά

Tesla Model 3

Ο νικητής της κατηγορίας των μεγάλων οικογενειακών, είναι και ο νικητής στην κατηγορία των υβριδικών / ηλεκτρικών. Το Tesla Model 3 είναι η απόδειξη, ότι τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!