Αργεντινή και... Βρετανία στις πρώτες θέσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στο Dakar

Γιώργος Βαρίνος
Αργεντινή και... Βρετανία στις πρώτες θέσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στο Dakar
Με 2 ώρες καθυστέρηση ο Αλόνσο βγήκε εκτός παιχνιδιού από την 2η μέρα. Στην κορυφή στα αυτοκίνητα ο σταθερός Ορλάντο Τερανόβα από την Αργεντινή με ΜΙΝΙ και ο Σαμ Σάντερλαντ από την Βρετανία στις μοτοσυκλέτες.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ο Φερνάντο Αλόνσο την δεύτερη μέρα ανέκαμψε και κατάφερε να πιάσει τον ρυθμό των πρώτων για τα πρώτα 160 χιλιόμετρα της δοκιμής, αλλά το Toyota Hilux του χτύπησε σε ένα βράχο και του έκανε ζημιά στο τιμόνι και στην ανάρτηση. Ο Αλόνσο και ο πολυνίκης (στις μοτοσυκλέτες) συνοδηγός του Μαρκ Κομά διόρθωσαν προσωρινά τη ζημιά αλλά έχασαν περισσότερο από δύο ώρες.

Η ειδική διαδρομή Al Wajh - Neom, με 367 χιλιόμετρα είναι η πρώτη από τις έξι στο φετινό Ντακάρ για την οποία το roadbook τίθεται στη διάθεση των πληρωμάτων στην εκκίνηση της ειδικής, σε αντίθεση με το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας για την προηγούμενη ειδική. Αυτό σημαίνει πως ο συνοδηγός παίζει τρομερό ρόλο καθώς ουσιαστικά ο οδηγός πηγαίνει στα τυφλά.

H έκπληξη της 2η μέρας έγινε πάλι με έναν οδηγό ΜΙΝΙ. Ο Αργεντίνος Ορλάντο Τερανόβα με ένα Mini John Cooper Works Rally, οδηγεί τον αγώνα ως πρώτος γενικής!
Οι έμπειροι Κάρλος Σάινθ και Νάσερ Αλ Ατίγια ελέγχουν την καταστάση, δίχως να χρειάζεται να πάρουν ρίσκα και βρίσκονται στις θέσεις 2 και 3.

Ο πιο πολυνίκης οδηγός του Dakar, Στεφάν Πετερανσέλ βρίσκεται στην 8η θέση αλλά είναι νωρίς για να τον ξεγράψουμε...

Η κατάταξη στα αυτοκίνητα έχει ως εξής:

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ

Η δεύτερη μέρα του Dakar αποτελεί το πρώτο σκέλος της marathon stage, όπου το βράδυ οι αγωνιζόμενοι δεν μπορούν να δεχτούν βοήθεια από τους μηχανικούς. Σήμερα νίκησε ο Ρος Μπραντς από την Μποτσουάνα! που πέρασε στα ίσια όλους τους εργοστασιακούς. και ανέβηκε στην 6η θέση της γενικής κατάταξης! Πρώτος Γενικής όμως είναι ο Σαμ Σάντερλάντ από την Βρετανία με ΚΤΜ με διαφορά από τον 2ο, 1λεπτά και 18 δευτερόλεπτα που στις συνθήκες του Dakar είναι μερικά δέκατα του δευτερολέπτου...

Η κατάταξη στις μοτοσυκλέτες έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!