Ο Ζάλα στα αυτοκίνητα και ο Πράις στις μοτοσυκλέτες οδηγούν το Dakar (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Ο Ζάλα στα αυτοκίνητα και ο Πράις στις μοτοσυκλέτες οδηγούν το Dakar (vid)
Ο Λιθουανός Βαϊντότας Ζάλα, -μια έκπληξη-οδηγεί τον αγώνα καθώς οι Αλ Ατίγια και Πετερανσέλ αντιμετώπισαν προβλήματα. Ο Αλόνσο τερμάτισε 11ος αλλά είναι νωρίς ακόμα. Στις μοτοσυκλέτες ο Τόμπυ Πράις, ο νικητής του 2019, βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Είναι νωρίς ακόμα για να βγουν συμπεράσματα για το ποιος θα νικήσει στο πρώτο Dakar που διεξάγεται στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στην ειδική διαδρομή Jeddah - Al Wajh, μήκους 319 χιλιομέτρων.

Τα πρώτα παραλιακά χιλιόμετρα της διαδρομής ήταν εύκολα, αλλά μετά τα πράγματα δυσκόλεψαν και ήρθαν τα πρώτα κλαταρίσματα, με τους 2 τελευταίους νικητές τον Νάσερ Αλ Ατίγια και τον Κάρλος Σάινθ να είναι οι πρώτοι που αντιμετώπισαν δυσκολίες.

Η κατάταξη στα αυτοκίνητα έχει ως εξής:

Στις μοτοσυκλέτες τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και δεν είχαμε εκπλήξεις, με τον Τόμπι Πράις με KTM να είναι ο φυσικός κυρίαρχος του αγώνα παρά το γεγονός πως έμεινε από road book 15 χιλιόμετρα πριν το τέλος της ειδικής. Ωστόσο κατάφερε να ακολουθήσει τις ροδιές των προπορευόμενων και τερμάτισε 1ος στην ειδική. Εξ αιτίας 2 λεπτών ποινής που πήρε έχει πίσω του στα 5 δευτερόλεπτα τον Ρίκι Μπράμπεκ με Honda.

Η κατάταξη στις μοτοσυκλέτες έχει ως εξής:

Δείτε το video με τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της πρώτης μέρας!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!