Προβλήματα με το λογισμικό στο ηλεκτρικό VW ID.3

Gazzetta team
Προβλήματα με το λογισμικό στο ηλεκτρικό VW ID.3
Σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα, θα παραχθούν πάνω από 20.000 ηλεκτρικά ID.3 με ατελές λογισμικό, το οποίο θα αναβαθμιστεί την άνοιξη από κινητά συνεργεία της VW.

Η Volkswagen παλεύει να αντιμετωπίσει μαζικά προβλήματα με το λογισμικό του νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της, ID.3. Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού manager magazine, το ID.3 θα κατασκευάζεται τους επόμενους μήνες με ατελή δομή του λογισμικού τους. Τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν θα προωθηθούν στην αγορά, αλλά θα ακινητοποιηθούν σε ειδικούς χώρους στάθμευσης που έχει νοικιάσει γι αυτόν τον λόγο η γερμανική μάρκα. Την άνοιξη θα επισκεφθούν τους χώρους ειδικά κλιμάκια της VW με κινητές μονάδες υπολογιστών, τις οποίες θα συνδέσουν στα ακινητοποιημένα οχήματα για να αναβαθμίσουν το λογισμικό τους. Αρχικά θα αφορά η συγκεκριμένη ενέργεια τα πρώτα περίπου 10.000 ΙD.3, ενώ στα μέσα Μαϊου θα ακολουθήσει το δεύτερο κύμα αναβάθμισης.

Συνολικά εκτιμάται ότι θα αναβαθμιστεί και θα ολοκληρωθεί το λογισμικό σε περισσότερα από 20.000 μοντέλα ID.3. Mόνον μετά από αυτή τη διαδικασία θα μπορεί να γίνεται στα επόμενα ID.3 η αναβάθμιση του λογισμικού «over the air», όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια με τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Tesla.

Το ID.3 είναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen το οποίο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα του ομίλου για ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ η παραγωγή του ξεκίνησε ήδη στις αρχές Νοεμβρίου στο Τσβίκαου της Γερμανίας. Ωστόσο τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους το καλοκαίρι του 2020.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Χέρμπερτ Ντις, σχεδιάζει να πουλήσει τη νέα δομή του αναβαθμισμένου λογισμικού και σε άλλους κατασκευαστές, καθώς πρόκειται για ένα είδος λειτουργικού συστήματος για αυτοκίνητα. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο ίδρυσε η γερμανική εταιρεία τη θυγατρική μονάδα Car Software Org, για την οποία αναζητά συνεταίρους. Αυτή την εποχή πραγματοποιούνται γι αυτόν τον λόγο συζητήσεις με έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, την Continental.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!