Απίστευτο αλλά ξεπούλησε η Ford Mustang Mach-E!

Γιώργος Βαρίνος
Απίστευτο αλλά ξεπούλησε η Ford Mustang Mach-E!
To νέο μοντέλο Ford Mustang Mach-E… καίει καρδιές στις ΗΠΑ με την Ford να ανακοινώνει πως η διαδέσιμη παραγωγή εξαντλήθηκε και υπάρχουν ήδη παραγγελίες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν!

Η Ford αναφέρει πως η παραγωγή το 2020, θα φτάσει τις 50.000 μονάδες με το 1/4 από αυτές να αφορά την ζήτηση στην ευαίσθητη για τα περιβαλλοντικά θέματα πολιτεία της Καλιφόρνια. Η Mustang Mach-E First Edition, είναι το πρώτο από τα πολλά πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η Ford, ώστε να εξισορροπήσει τους ρύπους ολόκληρου του στόλου των βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων που κατασκευάζει και πουλά, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ford το πιο δημοφιλές χρώμα (στις μέχρι τώρα πωλήσεις), είναι το Carbonized Grey (38%), ενώ πολύ κοντά του βρίσκεται το Grabber Blue Metalic (35%), με τρίτο το γνωστό χρώμα των Mustang, το Rapid Red. Η Ford ανακοίνωnei πως το 80% των πελατών της, προτίμησε την έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία και την μεγαλύτερη αυτονομία ενώ μόνο το 30% διάλεξε το μοντέλο GT. Άξιο λόγου είναι το γεγονός πως το 55% των πελατών επέλεξε την Mustang Mach-E First Edition του, με τετρακίνηση!

Το εσωτερικό της Mustang Mach-E είναι ριζικά διαφορετικό από την εικόνα της Ford και να υποστηρίζει το high tech προφίλ που χρειάζεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αναμφίβολα το μάτι πέφτει πρώτα στην τεράστια, κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, των 15,5 ιντσών. Θα ενσωματώνει την τελευταία έκδοση του συστήματος πολυμέσων της Μπλε Οβάλ μάρκας, το SYNC 4 δηλαδή και υπάρχει μια ακόμη οθόνη 10,2 ιντσών, πίσω από το τιμόνι, που παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων.

Να θυμίσουμε ακόμα πως το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford ξεκλειδώνει από εφαρμογή στο smartphone του ιδιοκτήτη και ανοίγει αυτόματα, όταν εκείνος πλησιάσει. Η εκκίνηση του κινητήρα θα μπορεί να γίνει χωρίς να αγγίξει ο οδηγός το τηλέφωνο, κάτι που ήδη έχουμε βιώσει με τα σύγχρονα keyless συστήματα. Ωστόσο, αν το smartphone δεν έχει μπαταρία, η είσοδος γίνεται με την πληκτρολόγηση ενός κωδικού στη μεσαία κολόνα του αυτοκινήτου και η εκκίνηση του μοτέρ μέσω ενός δεύτερου κωδικού που σου ζητά η Mustang Mach-E στην οθόνη.

Το αυτοκίνητο διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα είτε 98,8 kWh, είτε 75,7 kWh και η απόδοση του μοτέρ είναι 337 ίπποι με 565 Nm ροπή ή 465 ίπποι με 860 Nm ροπή στην έκδοση GT. Διάφορες επιλογές δίνονται και στο κομμάτι της μετάδοσης αφού ο πελάτης μπορεί να διαλέξει πισωκίνητη ή τετρακίνητη Mustang Mach-E. Ο τομέας που ξεχωρίζει όμως το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford, είναι αυτός της φόρτισης.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μάρκας, οι μπαταρίες μπορούν να αντλήσουν ενέργεια για 93 χιλιόμετρα μέσα σε 10 μόλις λεπτά, αν υπάρχει ο απαραίτητος ταχυφορτιστής, ενώ για να φτάσει στο 80%, 38 λεπτά είναι αρκετά. Από τη Ford προσφέρεται και ένα ακόμη WallBox που χαρίζει 62 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μια ώρα φόρτισης. Στα λοιπά χαρακτηριστικά του Ford Mustang Mach-E, σημειώστε ότι έχει μεγάλους χώρους στο εσωτερικό, πορτμπαγκάζ 402 λίτρων και ηχοσύστημα από την B&O. Προτεραιότητα δόθηκε και στην οδηγική ευχαρίστηση, με τη μάρκα να λέει ότι έχει δουλέψει πολύ πάνω στα δυναμικά χαρακτηριστικά της, ώστε να έχει τον παραδοσιακά συμμετοχικό χαρακτήρα των Ford αλλά και να υποστηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο το όνομα Mustang που τη συνοδεύει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!