Φουλ του ηλεκτρικού το επόμενο Peugeot 308

Πέτρος Σηφαλάκης
Φουλ του ηλεκτρικού το επόμενο Peugeot 308
Με υβριδική έκδοση για αρχή, θα διατίθεται το επόμενο Peugeot 308 και στη συνέχεια, υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για αμιγώς ηλεκτρική.

Ιδιαίτερα επιτυχημένο είναι το σημερινό Peugeot 308, το οποίο κέρδισε και τον βαρύ τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2014. Ωστόσο βρίσκεται πλέον σε σημείο, που η Peugeot σκέφτεται την αντικατάστασή του και το επόμενο, αναμένεται να αλλάξει σε πολλά σημεία. Αρχικά, το 308 θα διατίθεται σε υβριδική εκδοχή, εκτός των βενζινοκίνητων και ντίζελ εκδόσεων.

Το Plug-In Hybrid σύστημα που θα εφοδιαστεί δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι, όμως ο όμιλος PSA έχει στη φαρέτρα του διάφορες επιλογές, από 225 έως και 300 ίππους. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 που υποστηρίζει κανονικά τη «φιλοξενία» μπαταριών για τέτοιες εκδόσεις και στη συνέχεια, υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης που δεν θα έχει καθόλου κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σίγουρα το νέο Peugeot 308 θα αποτελέσει και τη βάση για τη δημιουργία των νέων Citroen C4 και του Opel Astra στη συνέχεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!