Τον Μάρτιο έρχεται το νέο Volkswagen Golf GTI 

Πέτρος Σηφαλάκης
Τον Μάρτιο έρχεται το νέο Volkswagen Golf GTI 
Η σπορ έκδοση του Golf θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, με τις φήμες να αναφέρουν ότι θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, των 245 και 290 ίππων.

Η όγδοη γενιά του Volkswagen Golf ήδη έχει παρουσιαστεί επίσημα στις απλές εκδόσεις του. Πλέον μαθαίνουμε ότι στην έκθεση της Γενεύης, που θα γίνει τον Μάρτιο, θα γνωρίσουμε και το Golf GTI, που παραδοσιακά φέρνει νέα δεδομένα στην κατηγορία των σπορ χάτσμπακ. Οι πρώτες φήμες λένε ότι θα έχει την GTI έκδοση με 245 ίππους και την GTI Performance με 290 ίππους, ενώ σε κάθε περίπτωση, ο κινητήρας θα είναι ο τετρακύλινδρος τούρμπο TSI των 2.0 λίτρων.

Ο αγοραστής θα μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε χειροκίνητο εξάρι σασμάν των έξι σχέσεων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων και τα 0-100 χλμ./ώρα στην ισχυρότερη έκδοση, θα έρχονται σε κάτω από 6 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα, θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η Volkswagen ήδη δοκιμάζει το Golf GTI σε ακραίες καιρικές συνθήκες στον Αρκτικό Κύκλο, ενώ μαζί με το GTI, θα γνωρίσουμε το ντίζελ GTD, μαζί με το Plug-In Hybrid GTE. Αργότερα, θα έρθει το ισχυρότερο και τετρακίνητο R.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!