Η ηλεκτροκίνηση συναντά το Mercedes-Benz Sprinter (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η ηλεκτροκίνηση συναντά το Mercedes-Benz Sprinter (pics)
Μετά το αντίστοιχο Vito, η Mercedes-Benz μας παρουσιάζει το ηλεκτροκίνητο Sprinter, το οποίο κινείται αποκλειστικά με ρεύμα και δεν χάνει τις μεταφορικές του ιδιότητες.

Η αυτοκίνηση ήδη βρίσκεται σε ένα μεταβατικό, προς την ηλεκτροκίνηση, στάδιο. Η Mercedes-Benz γίνεται μια από τις πρώτες εταιρείες που φέρνουν τις μπαταρίες και στον κόσμο των επαγγελματικών μοντέλων, με πιο πρόσφατη πρόταση, το νέο eSprinter. Πρόκειται για ένα Sprinter, το οποίο έχει ηλεκτροκινητήρα και ο επαγγελματίας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μπαταρία 44 kWh ή 55 kWh.

Η αυτονομία που προσφέρει, δεν είναι μεγάλη και για αυτό θα βολέψει μόνο συγκεκριμένο κοινό. Η μικρότερη μπαταρία, προσφέρει με μια φόρτιση 115 χιλιόμετρα και η μεγάλη, 168 χιλιόμετρα, με το ωφέλιμο φορτίο να βρίσκεται στα 1.045 και 891 κιλά αντίστοιχα. Ωστόσο ο χώρος φόρτωσης παραμένει στα 10,5 κυβικά μέτρα. Ο ηλεκτροκινητήρας, ανεξαρτήτου μπαταρίας, αποδίδει 115 ίππους και 295 Nm ροπής.

Το βαν είναι εμπροσθιοκίνητο και ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν ο ηλεκτρονικός κόφτης ταχύτητας θα επεμβαίνει στα 80 χλμ./ώρα, στα 100 χλμ./ώρα ή τα 120 χλμ./ώρα. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε πάντως, είναι ότι με ένα ηλεκτρικό βαν, μια επιχείρηση επωφελείται πολλαπλά. Αρχικά, το κόστος μετακίνησης είναι πολύ μικρότερο και επίσης, τα έξοδα συντήρησης είναι μηδαμινά αφού δεν προβλέπονται σέρβις για τον ηλεκτροκινητήρα. Οπότε, αν η απόλυτη αυτονομία δεν είναι προτεραιότητα, τότε μια πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα στα επαγγελματικά, μόλις άνοιξε!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!