Εργοστάσιο Volkswagen: Ή στην Τουρκία ή πουθενά

Πέτρος Σηφαλάκης
Εργοστάσιο Volkswagen: Ή στην Τουρκία ή πουθενά
Η μονάδα παραγωγής που σχεδίαζε η Volkswagen για την Τουρκία δεν θα κατασκευαστεί καθόλου, αν τελικά τα σχέδια ναυαγήσουν!

Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει γύρω από το εργοστάσιο που ήθελε να φτιάξει η Volkswagen στην Τουρκία. Όπως ήδη γνωρίζουμε, ύστερα από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία, η Volkswagen πάγωσε τις διαδικασίες κατασκευής της μονάδας παραγωγής λέγοντας ότι δεν θέλει να επενδύσει δίπλα σε ένα «πεδίο μάχης».

Η μελέτη που έγινε όμως, για την κατασκευή του, ήταν τρομερά λεπτομερής. Η τοποθεσία επιλέχθηκε ύστερα από υπολογισμό κάθε παράγοντα, εξασφαλίζοντας το μέγιστο δυνατό κόστος. Πηγές του AutoNews, λένε ότι οι τελικές αποφάσεις για το αν θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο, θα γίνουν τον ερχόμενο Φλεβάρη.

Ωστόσο, γερμανικά μέσα λένε ότι αν δεν προχωρήσει το σχέδιο στην Τουρκία, τότε θα ματαιωθεί εντελώς και δεν λαμβάνεται υπόψη καμία άλλη τοποθεσία, σε άλλη χώρα! Το πιθανότερο, είναι να απορροφηθεί η παραγωγή με μικρές επεκτάσεις στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ομίλου. Θυμίζουμε, ότι το αρχικό σχέδιο είναι να μεταφερθεί η παραγωγή του Skoda Superb και του Volkswagen Passat στην Τουρκία, από το 2022, με ετήσια δυνατότητα παραγωγής στις 300.000 μονάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!