Toyota: Δεν θα γίνει ηλεκτρικό το νέο Aygo 

Πέτρος Σηφαλάκης
Toyota: Δεν θα γίνει ηλεκτρικό το νέο Aygo 
Με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά εμφάνιση crossover σχεδιάζεται η επόμενη γενιά του Toyota Aygo, όπως αποκάλυψε η ίδια η φίρμα.

Οι φήμες που ήθελαν την εξέλιξη της τρίτης γενιάς του Toyota Aygo με ηλεκτροκινητήρα, τελικά δεν επιβεβαιώνονται. Ο αντιπρόεδρος της Toyota Europe μίλησε στο βρετανικό Autocar και τους επιβεβαίωσε, ότι πράγματι το Aygo θα αποκτήσει και τρίτη γενιά, ωστόσο αυτή θα εφοδιάζεται κανονικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως γνωρίζουμε το μοντέλο και σήμερα. Επίσης, θα παρουσιαστεί το 2021 ή το 2022 και αργότερα, δεν αποκλείεται να διατεθεί και σε μια ηλεκτροκίνητη έκδοση αφού η νέα πλατφόρμα του θα υποστηρίζει την ύπαρξη μιας τέτοιας έκδοσης. Αρχικά όμως, ο κινητήρας του θα είναι βενζίνης.

Σε άλλες αποκαλύψεις που έκανε, κρατάμε ότι το νέο Aygo ενδέχεται να παρουσιαστεί με crossover στυλ που θα του δίνει μια πιο περιπετειώδη εικόνα και ψηλότερη θέση οδήγησης, κάτι που δείχνει να αρέσει στους πελάτες των μικρών κατηγοριών. Ο ίδιος, μας «καθησυχάζει» ότι η GT86 θα συνεχίσει την πορεία της, σε κοινή εξέλιξη με τη Subaru για ακόμη μια φορά και ότι το Land Cruiser θα υπάρχει κανονικά στην γκάμα, παρά τα αυστηρά μέτρα ρύπων που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2021 και μετά. Όπως είπε, τα πολλά υβριδικά και τα εξελιγμένα μοτέρ τους, βοηθάνε σε έναν πολύ χαμηλό μέσο όρο ρύπων στην γκάμα και για αυτό δεν «ανησυχούν» για τα μέτρα της Ε.Ε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!