Τα γρήγορα ηλεκτρικά Volkswagen θα λέγονται GTX

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα γρήγορα ηλεκτρικά Volkswagen θα λέγονται GTX
Η έλευση της ηλεκτρικής εποχής, δεν σημαίνει ότι θα εξαφανίσει τα σπορ μοντέλα, με τη Volkswagen να μας ανακοινώνει πως θα ονομάζει τα δικά της.

Σήμερα, τα σπορ Volkswagen τα ξέρουμε ως R ή GTI. Τα αρχικά GTI σημαίνουν "Grand Touring Injection", οπότε το όνομα δεν θα ευσταθούσε σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχει... Injection (αφού δεν κινείται με υγρά καύσιμα). Η μάρκα λοιπόν, μας ανακοινώνει ότι τα μελλοντικά της, γρήγορα και σπορ ηλεκτροκίνητα μοντέλα, θα έχουν το όνομα GTX, χωρίς όμως να μας διασαφηνίζει τι σημαίνουν τα αρχικά, αν είναι αρχικά και όχι απλώς ένα όνομα. Επίσης, μας είπαν ότι το πρώτο GTX θα είναι το ID.5 GTX, που θα το δούμε το 2022 και θα έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Ουσιαστικά, το ID.5 θα είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου ID.Crozz. Θυμίζουμε, ότι εκτός των GTI και R, συναντάμε κι άλλα ονόματα για τα γρήγορα μοντέλα της Volkswagen. Το GTD βρίσκεται σε όσα έχουν κινητήρα πετρελαίου και το GTE σε όσα έχουν σύνολο Plug-In Hybrid, δηλαδή βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα μαζί. Παλαιότερα, υπήρχαν και άλλα, όπως τα R32 για τα κορυφαία εξακύλινδρα Golf IV και V, αλλά και το R36 για το αντίστοιχο Passat. Τα πρώτα, είχαν VR6 κινητήρα 3.2 λίτρων και το δεύτερο, VR6 των 3.6 λίτρων, πάντα ατμοσφαιρικά και με έξι κυλίνδρους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!