«Χρονιά των ηλεκτρικών» το 2020 για τη Citroen

Πέτρος Σηφαλάκης
«Χρονιά των ηλεκτρικών» το 2020 για τη Citroen
Η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη χρονιά, θα παρουσιαστούν έξι εξηλεκτρισμένα μοντέλα και επίσης, δημιούργησαν ένα νέο λογότυπο που θα τα συνοδεύει.

Πολύ γρήγορα εξελίσσεται το πλάνο εξηλεκτρισμού στο PSA Group. Ο γαλλικός όμιλος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και τώρα η Citroen μας λέει, ότι μέσα στο 2020 θα δούμε έξι νέα μοντέλα με μπαταρίες. Πιο συγκεκριμένα, με αυτή τους τη δήλωση, καταλαβαίνουμε ότι τα μοντέλα αυτά θα είναι τόσο τα νέα Plug-In Hybrid, όσο και κάποια νέα ηλεκτρικά. Γνωρίζουμε ήδη ότι θα λανσαριστεί εμπορικά η Plug-In Hybrid έκδοση του C5 Aircross, ενώ θα υπάρξει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του επαγγελματικού Jumpy.

Στη συνέχεια, η γκάμα των επαγγελματικών της Citroen θα συνεχίσει την «ηλεκτρική πορεία», αφού τόσο το μεγάλο Jumper, όσο και το μικρότερο Berlingo, αναμένεται να παρουσιαστούν σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Το πλάνο με τα έξι εξηλεκτρισμένα μοντέλα για το 2020 ανακοινώθηκε από την ίδια τη Λίντα Τζάκσον, την επικεφαλής της Citroen, ωστόσο δεν μίλησε για το ποια θα είναι αυτά τα μοντέλα. Το σήμα που θα συνοδεύει τα ηλεκτρικά Citroen, είναι αυτό που βλέπουμε παρακάτω, δηλαδή το πράσινο "ë" από το όνομα Citroën.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!