H Ford πληρώνει για να μάθουν να οδηγούν οι πελάτες της 

Πέτρος Σηφαλάκης
H Ford πληρώνει για να μάθουν να οδηγούν οι πελάτες της 
Ένας απλός οδηγός είναι σχεδόν επικίνδυνος με τους 771 ίππους της Mustang Shelby GT500 στον δεξιό του αστράγαλο, οπότε η Μπλε Οβάλ εταιρεία θέλει να... προλάβει καταστάσεις.

Ευθύνη αισθάνεται η Ford απέναντι στον κόσμο που αγοράζει τα ισχυρότερα μοντέλα της, όπως είναι για παράδειγμα η Mustang Shelby GT500. Το muscle car έχει έναν V8 κινητήρα των 5.2 λίτρων με κομπρέσορα, που αποδίδει 771 ίππους και 850 Nm ροπής, οπότε η μάρκα δεν μπορεί να δίνει απλώς τα κλειδιά σε έναν τυχαίο πελάτη και να φεύγει. Θέλει να βεβαιωθεί, ότι ο πελάτης της θα είναι ασφαλής με το πανίσχυρο μοντέλο της, που ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα!

Έτσι, προσφέρει εντελώς δωρεάν μαθήματα οδήγησης για τους ιδιοκτήτες της Mustang Shelby GT500 που περιλαμβάνουν από οδήγηση στην πίστα, έως σωστές εκκινήσεις στην ευθεία και μαθήματα σε τάξη. Με αυτό τον τρόπο η Ford «ησυχάζει» ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει πλέον κάποιες γνώσεις, έχει μάθει τις βασικές τεχνικές της αγωνιστικής οδήγησης και σέβεται τα 771 άλογα που ελέγχει με το δεξί του πόδι. Σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο (και ειδικά αν είναι πισωκίνητο όπως η Mustang), το στρίψιμο, η επιτάχυνση, ακόμη και το φρενάρισμα, δεν είναι το ίδιο με ένα συμβατικό.

Η παραμικρή κίνηση μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να σπάσει την πρόσφυση, οπότε αν δεν είσαι εξοικειωμένος με αυτό, μπορεί να σε πιάσει στον ύπνο. Βέβαια τα σύγχρονα ηλεκτρονικά με τα προγράμματα οδήγησης κάνουν εξαιρετική δουλειά, ενώ η εκκίνηση με τέρμα γκάζι στο Launch Control είναι προσφέρει πολύ καλύτερο έλεγχο από ότι θα ήταν αν δεν υπήρχε το σύστημα. Μετά τα μαθήματα οδήγησης, η Ford θα διαθέτει στους πελάτες μια Mustang Shelby GT500 με τις αναβαθμισμένες αναρτήσεις της Ford Performance και τα αναβαθμισμένα φρένα, για να δουν πως είναι και να κρίνουν αν θέλουν να εξοπλίσουν και το δικό τους αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο πακέτο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!