ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Μηδενικός σεβασμός προς τα ΑμΕΑ στους ελληνικούς δρόμους

Μηδενικός σεβασμός προς τα ΑμΕΑ στους ελληνικούς δρόμους

Μηδενικός σεβασμός προς τα ΑμΕΑ στους ελληνικούς δρόμους

Τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβεβαιώνουν με τεκμήρια ότι τεράστιο ποσοστό των Ελλήνων που πιάνουν τιμόνι, αδιαφορούν πλήρως για τα ΑμΕΑ και επιδεικνύουν πρωτοφανή αντικοινωνική συμπεριφορά.

Από την 1η του Σεπτέμβρη, έως και τις 30 Νοέμβρη του 2019, βεβαιώθηκαν 9.531 παραβάσεις για στάση ή στάθμευση εμποδίζοντας ράμπα διάβασης ΑμΕΑ ή δημόσιες θέσεις στάθμευσης για ΑμΕΑ. Είναι πραγματικά απίστευτο το νούμερο, ενώ γνωρίζουμε καλά ότι καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών, χωρίς η αστυνομία να προλαβαίνει να ενεργήσει για αυτά. 

Στην εβδομάδα 2 έως και 8 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε άλλα 11.253 οχήματα, από τα οποία προέκυψαν 739 παραβάσεις για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ΑμΕΑ και για μη χρήση ειδικού εξοπλισμού συγκράτησης παιδιών μέσα στο αυτοκίνητο. 

Όπως οφείλει κάθε γονιός να ερευνήσει, προβλέπεται από το νόμο η χρήση παιδικών καθισμάτων που αλλάζουν ανά κάποια χρόνια ανάλογα με το βάρος και την ηλίκία του παιδιού ενώ η αστυνομία, δήλωσε ότι οι έλεγχοι για το συγκεκριμένο τομέα θα γίνουν πολύ πιο συχνοί και αυστηροί στη συνέχεια, αφού όπως αποδείχθηκε, πολλοί γονείς αδιαφορούν πλήρως για την ασφάλεια των ίδιων τους των παιδιών. Διευκρινίζοντας, να πούμε ότι 639 ήταν οι παραβάσεις στάθμευσης σε θέσεις για άτομα με αναπηρία και 100 ήταν οι παραβάσεις για τη μη χρήση ειδικού εξοπλισμού κατά τη μεταφορά παιδιών. 

Επίσης να αναφέρουμε ότι αντικοινωνική συμπεριφορά δεν επιδεικνύεις μόνο με το παρκάρισμα σε ράμπα ΑμΕΑ ή στις θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για εκείνους, αλλά και με το παρκάρισμα σε πεζοδρόμια εμποδίζοντας το διάδρομο τυφλών που πολλοί αγνοούν, είτε μιλάμε για αυτοκίνητα, είτε μιλάμε για μοτοσικλέτες. Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικοί δρόμοι έχουν σίγουρα πολλά προβλήματα και χιλιάδες καθημερινές παραβάσεις, ωστόσο σίγουρα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην επίλυση των αντικοινωνικών θεμάτων μας. Η οδική ασφάλεια, είναι ζήτημα που απασχολεί όλους μας και είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτή!