Η υβριδική τεχνολογία στην υπηρεσία του Audi Q7! (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Η υβριδική τεχνολογία στην υπηρεσία του Audi Q7! (pics) 
Νέα εποχή έρχεται για το μεγάλο SUV της Audi, που πλέον θα είναι διαθέσιμο με δύο υβριδικά σύνολα και ανώτατη ισχύ έως 456 ίππους!

Η αυτοκίνηση εξελίσσεται, το ίδιο και το Audi Q7. Η γερμανική φίρμα εξόπλισε το SUV της με κορυφαία τεχνολογία σε επίπεδο κινητήρων και πλέον θα υπάρχουν δύο νέες εκδόσεις, το Q7 55 TFSIe και το Q7 60 TFSIe. Οι διαφορές των δύο μοντέλων εντοπίζονται στην απόδοση των συστημάτων κίνησής τους. Κοινός παρονομαστής είναι ο εξακύλινδρος σε διάταξη V, τούρμπο βενζινοκινητήρας TFSI των 3.0 λίτρων, με την απόδοση των 340 ίππων.

Από εκεί και πέρα οι ηλεκτροκινητήρες, διαμορφώνουν συνολική ισχύ 381 ίππων στην έκδοση 55 TFSIe και 456 ίππους στην 60 TFSIe, με ροπή στρέψης στα 600 και 700 Nm αντίστοιχα! Σύμφωνα με την Audi η μπαταρία των 17,3 kWh προσφέρει 43 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας στον κύκλο του WLTP, ενώ για την ισχυρότερη έκδοση έχουμε 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα και 5,9 δευτερόλεπτα, για τη λιγότερο ισχυρή.

Σε κάθε περίπτωση, συναντάμε ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα. Από την άλλη, στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη λειτουργία, η ανώτατη ταχύτητα που μπορεί να αναπτυχθεί είναι 135 χλμ./ώρα. Εννοείται ότι υπάρχει σύστημα τετρακίνησης Quattro στην υβριδική έκδοση του Q7. Οι νέες υβριδικές εκδόσεις παρουσιάστηκαν επίσημα και για την ευρωπαϊκή αγορά, θα είναι και άμεσα διαθέσιμες στον κατάλογο της εταιρείας. Τέλος, μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι με 69 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρα, έχει οικολογικό προφίλ και σε πολλές αγορές (όπως και της Ελλάδας) δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!