Η Τουρκία ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV με σχεδίαση Pininfarina 

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Τουρκία ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV με σχεδίαση Pininfarina 
Από ιταλικά χέρια θα σχεδιαστεί το πρώτο αυτοκίνητο που θα εξελίξει και παράγει η Τουρκία, ενώ ξέρουμε ήδη ότι μιλάμε για ένα SUV με ηλεκτροκινητήρα.

Τα σχέδια για το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν σάρκα και οστά. Το πρώτο αυτοκίνητο που θα εξελιχθεί από τουρκικά χέρια, θα έχει ιταλική σχεδίαση αφού το κομμάτι της εμφάνισης, το έχει αναλάβει ο γνωστός οίκος Pininfarina. Σχεδιάζεται, να μπει στην παραγωγή από το 2021 και θα ανήκει στην κατηγορία των C-SUV, σαν να λέμε δηλαδή Toyota RAV-4, Volkswagen Tiguan, Peugeot 3008 κλπ.

Η παρουσίαση του αυτοκινήτου θα γίνει από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ίδιος, θα αποκαλύψει το όνομά του. Αναμένεται ότι ο Ερντογάν θα καθίσει πίσω από το τιμόνι του μοντέλου και θα διασχίσει τη γέφυρα Osmangazi κατά την παρουσίαση, ενώ η στρατηγική επιλογή για τη δημιουργία ενός SUV της κατηγορίας C έγινε ύστερα από έρευνα της αγοράς, ώστε να δουν ποια κλάση αυτοκινήτων ταιριάζει καλύτερα στο μέσο Τούρκο αγοραστή. Τώρα, σε ο,τι αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες του τουρκικού μοντέλου, δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η τεχνολογία φόρτισης θα επιτρέπει έναν πλήρη κύκλο σε δέκα ώρες μέσω οικιακής παροχής και σε μόλις μισή ώρα μέσω ταχυφορτιστή, ωστόσο αυτή η εκτίμηση είναι υπερβολικά αισιόδοξη, τουλάχιστον με βάση τα σημερινά δεδομένα. Στη συνέχεια και άλλα αυτοκίνητα θα πάρουν θέση στην γκάμα, πλαισιώνοντας το SUV και ο στόχος τους είναι να παρέχουν προτάσεις για τις ανάγκες κάθε αγοραστή στη χώρα, όπως μικρά μοντέλα πόλης, ακόμη και οικογενειακά σεντάν για τους πιο «παραδοσιακούς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!