Ηλεκτρικό αδερφάκι θα αποκτήσει η νέα Mercedes GLA

Gazzetta team
Ηλεκτρικό αδερφάκι θα αποκτήσει η νέα Mercedes GLA
Σύντομα, η Mercedes-Benz Θα μας δείξει και την ηλεκτρική GLA, που θα έχει το όνομα EQA και θα εμφανιστεί μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Άλλαξε γραμμή πλεύσης η Mercedes-Benz και θεώρησε, ότι η καλύτερη βάση για την επερχόμενη EQA, θα είναι η νέα GLA. Όταν είχαμε δει το πρωτότυπο της EQA το 2017 στην έκθεση της Φρανκφούρτης, ήταν ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο από τη GLA. Ένα τρίθυρο χάτσμπακ, με φουτουριστική εμφάνιση και κανένα SUV στοιχείο! Ωστόσο, αποφάσισαν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, οπότε τώρα στο πλαίσιο της παρουσίασης της GLA, η Mercedes μας είπε ότι θα αποτελέσει τη βάση για την EQA.

Φυσικά θα υπάρχουν πολλές σχεδιαστικές διαφορές ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα. H EQA θα έχει πιο αεροδυναμικά στοιχεία με κλειστή μάσκα εμπρός βαμμένο σε μαύρο χρώμα και ενωμένα φωτιστικά σώματα. Ακόμη δεν έχουμε λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, μέσα στο 2020 όμως θα μάθουμε περισσότερα αφού θα παρουσιαστεί επίσημα και το μοντέλο. Η Merceces-Benz θα στοχεύσει βασικά στο Volvo XC40 Recharge με τη νέα EQA, καθώς και τις μελλοντικές ηλεκτρικές εκδόσεις κι άλλων premium compact SUV.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!