Peugeot-Citroen: Φουλ των ηλεκτρικών στην Κίνα! 

Πέτρος Σηφαλάκης
Peugeot-Citroen: Φουλ των ηλεκτρικών στην Κίνα! 
Το πλάνο του ομίλου PSA είναι να πουλάει ηλεκτρικά, υβριδικά και κάθε είδους αυτοκίνητο με ηλεκτρική τεχνολογία στην κινεζική αγορά!

Μεγάλα σχέδια σε ο,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, ετοιμάζει ο όμιλος PSA για την Κίνα. Οι Γάλλοι ήδη παρουσίασαν το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-2008, ενώ ένα Peugeot 4008 με ηλεκτροκινητήρες, αλλά και ένα Plug-In υβριδικό Citroen C5 Aircross, θα πάρουν σειρά. Μέχρι το 2023 δηλαδή, θέλουν να έχουν μεγιστοποιήσει τις ηλεκτροκίνητες επιλογές στην γκάμα τους.

Η κατασκευή αυτών των μοντέλων θα γίνεται στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Dongfeng Peugeot Citroen και σταδιακά, προβλέπεται ο εξηλεκτρισμός ολόκληρης της γκάμας, μαζί με την προσθήκη ηλεκτροκινητήρων στα βενζινοκίνητα μοντέλα. Η αρχή σε όλα πάντως, θα γίνει με το νέο ηλεκτρικό e-2008.

Το μικρό SUV της Peugeot έχει τα ίδια μηχανικά μέρη με το e-208 που γνωρίσαμε στην Ευρώπη ήδη, δηλαδή έναν κινητήρα 136 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς. Υπάρχει σετ μπαταριών με χωρητικότητα 50 kWh, η οποία υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 100 kW και σύμφωνα με τους Γάλλους, η αυτονομία φτάνει στα 310 χλμ, στα πρότυπα μετρήσεων του WLTP. Σε 20 λεπτά φόρτισης, οι μπαταρίες παίρνουν ενέργεια για 160 χλμ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!