Αργοί οι ρυθμοί εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας

Gazzetta team
Αργοί οι ρυθμοί εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας
Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους και σε διαφορετική περίπτωση, η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Με πολύ αργούς ρυθμούς εξελίσσεται η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, με ένα πολύ μικρό μέρος των πολιτών να έχει προσέλθει στις τράπεζες για την πληρωμή τους. Από τα τέλη κυκλοφορίας 2020 το Δημόσιο αναμένει συνολικά έσοδα 1 δισ. ευρώ, ποσό που θα κλειδώσει το στόχο για το υπερπλεόνασμα του 2019.

Αν και απομένουν 21 ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής των τελών κυκλοφορίας, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να δοθεί και μία ολιγοήμερη παράταση, όπως συνηθίζεται.

Σημειώνεται πως τα ειδοποιητήρια της εφορίας δεν έχουν καμία μεταβολή σε σχέση με πέρυσι, με τους οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να καλούνται να πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι μπορούν με τη χρήση των κωδικών τους στο Taxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στο δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο, ενώ οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Τα πρόστιμα

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους, όπως κάθε χρόνο σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Αναλυτικά καταβάλλεται το ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ, το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο και 0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Κατάθεση πινακίδων

Όπως κάθε χρόνο, δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όσοι καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία.

Όσοι υποβάλουν δηλώσεις ακινησίας και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2019 θα αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2020, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι Ι.Χ. κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!