To Toyota Yaris για πρώτη φορά θα είναι τετρακίνητο! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
To Toyota Yaris για πρώτη φορά θα είναι τετρακίνητο! (vid)
Η σπορ έκδοση του επερχόμενου Yaris δεν θα... αστειεύεται και ο στόχος της Toyota είναι να το φέρει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αγωνιστικό του WRC!

Η γρήγορη έκδοση του νέου Toyota Yaris ετοιμάζεται και το όνομα GR-4, μας έδωσε κάποιες ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρχει τετρακίνηση στο πακέτο. Τώρα, η ίδια η Toyota μας δίνει ένα βίντεο, στο οποίο βλέπουμε τον πρόεδρο της Toyota, Akio Toyoda, να ξεκινά ένα Yaris GR-4 με τέρμα γκάζι σε χωμάτινη επιφάνεια και να σπινιάρει και με τους τέσσερις τροχούς!

Στη μικρή κατηγορία των supermini δεν υπάρχει τετρακίνητο σπορ μοντέλο αυτή τη στιγμή. Ο ανταγωνισμός επιλέγει την ευκολία της μπροστινής κίνησης και μόνο το Audi S1 στο παρελθόν, είχε 231 ίππους και τετρακίνηση Quattro.
Επίσης, το νέο Yaris GR-4 θα είναι το πρώτο Yaris παραγωγής με τετρακίνηση, καθώς η Toyota ποτέ δεν το πουλούσε σε κάποια άλλη παραλλαγή εκτός της εμπροσθιοκίνητης.

Προφανώς η ύπαρξη κίνησης σε όλους τους τροχούς θα αλλάξει και την ανάρτηση του αυτοκινήτου και στο πίσω μέρος δεν θα μπορεί να υπάρχει ημιάκαμπτος άξονας, αλλά ανεξάρτητο σύστημα για όλους τους τροχούς. Είμαστε πάρα πολύ περίεργοι να δούμε τι θα κάνει η Toyota και το τελικό αποτέλεσμα!

Πλέον, ξεκάθαρα βλέπουμε ότι η ιαπωνική φίρμα θέλει να δώσει πολύ μεγαλύτερη βάση σε οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα. Αν θυμηθούμε το παρελθόν του Yaris, δηλαδή, θα δούμε ότι ποτέ δεν ήταν διαθέσιμο σε μια πραγματικά σπορ έκδοση. Το πρόσφατο GRMN που είχε τις ικανότητες και τις επιδόσεις, ήταν εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, ενώ πιο παλιά οι εκδόσεις T-Sport με τον 1.800άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα των 133 ίππων στην τελευταία της εκδοχή, ήταν πολύ πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό σε επιδόσεις και σπορ χαρακτήρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!