Προκλητικά δυναμικό και μοναδικά κομψό το νέο Audi A1 Sportback

Gazzetta team
Προκλητικά δυναμικό και μοναδικά κομψό το νέο Audi A1 Sportback
Το νέο Audi A1 Sportback αποτελεί το μοντέλο που θα μυήσει κάθε οδηγό στα μοναδικά πλεονεκτήματα της μάρκας.

Εστιασμένο στον οδηγό, μυώδες, αρμονικό, το Audi A1 Sportback δείχνει με την πρώτη ματιά έτοιμο να προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Η σχεδίασή του βασίζεται στην ενσωμάτωση vintage στοιχείων σε σύγχρονη απόδοση, όντας ταυτόχρονα αφαιρετική και εντυπωσιακή.

Κατασκευασμένο για να συναρπάζει

Η έμπνευση για το μοναδικό αισθητικό αποτύπωμα του νέου A1 Sportback προέρχεται από τις θρυλικές αγωνιστικές καταβολές της μάρκας και συγκεκριμένα από το Audi quattro. Οι αεραγωγοί στο τελείωμα του καπό, η εμπρός μάσκα, το βαθύ ενιαίο πλευρικό τμήμα κατά μήκος των θυρών, τα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα, η ενσωματωμένη αεροτομή και οι τονισμένοι θόλοι εξασφαλίζουν στο νέο Audi A1 Sportback μια έντονη σπορ παρουσία. Το συμπαγές αμάξωμα των 4,03 μέτρων είναι φαρδύ και χαμηλό ενισχύοντας την αίσθηση της στιβαρότητας, την ίδια στιγμή που προσφέρει άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Αντίστοιχα, το εσωτερικό έχει αφαιρετική διάθεση και υλοποιείται με υλικά κορυφαίας ποιότητας. Οι άνετοι χώροι συνοδεύονται από πλούσιο εξοπλισμό. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τον προαιρετικό ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit, με ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων και δυνατότητα παραμετροποίησης. Για τον έλεγχο όλων των λειτουργιών του αυτοκινήτου στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια οθόνη αφής έως και 10,1 ιντσών του συστήματος πολυμέσων MMI, που προσφέρει μια σειρά από προηγμένες δυνατότητες σε συνδυασμό με την υπηρεσία Audi connect.

Το μικρό με τη μεγάλη ασφάλεια

Έχοντας αποσπάσει πέντε αστέρια, την κορυφαία δηλαδή διάκριση, από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό φορέα αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων Euro NCAP, το Audi Α1 Sportback προσφέρει απόλυτη ασφάλεια με αποδείξεις. Πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που προέρχονται από μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, αναλαμβάνουν να προστατεύσουν τον οδηγό, τους επιβάτες αλλά και όλους τους χρήστες του δρόμου. Ταυτόχρονα, η εξελιγμένη ανάρτηση του Α1 Sportback παρέχει άριστη οδική συμπεριφορά και ακρίβεια χειρισμών, σε συνδυασμό με τα ισχυρά φρένα και τους μεγάλους τροχούς με διάμετρο από 15 έως και 18 ίντσες.

Κινητήρες για κάθε διάθεση και ανάγκη

Τέσσερις κινητήρες βενζίνης turbo άμεσου ψεκασμού και κιβώτια χειροκίνητα έξι σχέσεων και αυτόματα 6 ή 7 σχέσεων, συνδυάζονται για να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Το τρικύλινδρο σύνολο TFSi του ενός λίτρου διατίθεται με ισχύ 95 ή 116 ίππων, το μεγαλύτερο τετρακύλινδρο των 1.5 λίτρων με ισχύ 150 ίππων και το κορυφαίο δίλιτρο με ισχύ 200 ίππων. Με μέση κατανάλωση από μόλις 4,6 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 104 γρ./χλμ., το νέο Audi Α1 Sportback προσφέρει λύσεις είτε οικονομικής αστικής μετακίνησης, είτε συνδυασμού ευελιξίας στην πόλη και μεγάλου τουρισμού, στις πιο ισχυρές του εκδόσεις.

Συνδεδεμένο και με κορυφαίες δυνατότητες εξατομίκευσης

Για πρώτη φορά στην κατηγορία των συμπαγών αυτοκινήτων πόλης ο οδηγός του νέου Audi A1 Sportback μπορεί να συνδυάζει ελεύθερα διαφορετικές εκδόσεις εξωτερικού και εσωτερικού εξοπλισμού. Ταυτόχρονα δέκα χρώματα αμαξώματος, επιλογές διαφορετικού χρώματος οροφής και μια τεράστια γκάμα αξεσουάρ για το αμάξωμα και το εσωτερικό, δίνουν τη δυνατότητα ενός απόλυτα προσωπικού Α1, απόλυτα ταιριαστού στις επιθυμίες κάθε ιδιοκτήτη.

Έτοιμο να γίνει ο καθρέφτης της αισθητικής σας αλλά και για την ψηφιακή εποχή, το Audi A1 Sportback διατίθεται με το σύστημα πολυμέσων MMI, το οποίο στην κορυφαία του εκδοχή MMI Navigation plus προσφέρει, σε συνδυασμό με το Audi connect, προηγμένες λειτουργίες όπως την υβριδική καθοδήγηση διαδρομής με πλοήγηση, που λαμβάνει υπόψη την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με το Audi smartphone interface, για την ενσωμάτων τηλεφώνων μέσω των συστημάτων Apple Car Play και Android Auto, ενώ υπάρχει διαθέσιμη η δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης, για όσα smartphone υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία. Για τους λάτρεις της κορυφαίας ηχητικής απόδοσης, διατίθεται το ηχοσύστημα Bang & Olufsen, το οποίο μέσω έντεκα ηχείων ισχύος 560 Watt προσφέρει ακουστική εμπειρία επιπέδου αίθουσας συναυλιών.

Επικό αυτοκίνητο με επικά προγράμματα αγοράς

Ο κόσμος της Audi είναι γεμάτος εκπλήξεις και μοναδικές δυνατότητες. Με τιμές που ξεκινούν από 18.970 ευρώ, το ξεχωριστό και δυναμικό Α1 Sportback είναι προσιτό στον καθένα. Την ίδια στιγμή, πολύ συμφέροντα προγράμματα χρηματοδότησης δίνουν λύση σε κάθε ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, με το πρόγραμμα Audi Now μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές δυνατότητες χρηματοδότησης, με επιτόκιο 0% ή 1,9%, προκαταβολή από 25% και αποπληρωμή σε 48 μήνες. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν ταυτόχρονα service του αυτοκινήτου για 4 χρόνια και πολλές ακόμα μοναδικές δυνατότητες, που καθιστούν την απόκτηση του νέου Audi A1 Sportback πιο εύκολη παρά ποτέ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!