Ανέβηκε κατά 8,3% η ελληνική αγορά αυτοκινήτου 

Πέτρος Σηφαλάκης
Ανέβηκε κατά 8,3% η ελληνική αγορά αυτοκινήτου 
Ο Νοέμβρης έκλεισε με βελτιωμένα νούμερα συγκριτικά με τον περσινό, με συνολική ταξινόμηση 7.464 καινούργιων αυτοκινήτων.

Το 2019 κατάφερε από τον Οκτώβρη, να περάσει σε συνολικές πωλήσεις τις επιδόσεις του 2018. Ωστόσο η άνοδος δεν σταματάει και ο φετινός Νοέμβρης, ήταν πιο δυνατός από τον αντίστοιχο περσινό μήνα. 7.464 νέα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν στη χώρα μας λοιπόν, μέσα στον Νοέμβρη, με την περσινή επίδοση να ήταν 6.893 αυτοκίνητα. Κάπως έτσι, μέσα στο 2019 έχουν κυκλοφορήσει 107.512 νέα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, με ένα μήνα ακόμη να απομένει.

Πέρυσι, ο απολογισμός της αγοράς αυτοκινήτου για το αντίστοιχο διάστημα (Ιανουάριος-Νοέμβριος) ήταν 98.094 αυτοκίνητα, συνεπώς φέτος είχαμε +9,6%. Να αναφέρουμε επίσης ότι στις μοτοσικλέτες με κινητήρα μεγαλύτερο των 50 κυβικών εκατοστών, είχαμε επίσης καλύτερη εικόνα με 2.207 ταξινομήσεις μέσα στο ενδεκάμηνο. 1.896 ήταν οι πωλήσεις που σημείωσαν πέρσι. Στον παρακάτω πίνακα, φαίνονται αναλυτικά οι επιδόσεις της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, μαζί με τα στοιχεία για τις μοτοσικλέτες. Πρόκειται για επίσημα στοιχεία από τον ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!