Η νέα McLaren 620R φέρνει τις πίστες στους δρόμους! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η νέα McLaren 620R φέρνει τις πίστες στους δρόμους! (pics)
Χωρίς αμφιβολία, το νέο δημιούργημα της McLaren είναι ο,τι κοντινότερο σε αγωνιστικό για το δρόμο, με τις ελάχιστες δυνατές παραχωρήσεις ώστε να καταφέρει να πάρει άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες.

Αν έχετε δει την 570S GT4 που τρέχει σε αγώνες, η νέα 620R είναι η «δρομίσια» έκδοσή της. Πιο συγκεκριμένα, η McLaren έφτιαξε ένα αγωνιστικό που μπορεί να βγάλει πινακίδες και να κυκλοφορεί στο δημόσιο δρόμο, μεταφέροντας την αγωνιστική της εμπειρία στους πιο απαιτητικούς πελάτες της. Ο V8 κινητήρας με τα δύο τούρμπο έχει κυβισμό 3.8 λίτρα και αποδίδει 620 ίππους με 620 Nm ροπής και τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται αστραπιαία, σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα!

Τα 0-200 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα, ενώ αν ο οδηγός συνεχίσει να πατά τέρμα το γκάζι, θα δει έως και 322 χλμ./ώρα στο ταχύμετρο! Το πανίσχυρο μοτέρ συνδυάζεται με ένα κιβώτιο 7 σχέσεων SSG (Seamless Shift Gearbox) με τη McLaren να υπόσχεται αλλαγές που σχεδόν δεν τις καταλαβαίνεις. Συγκεκριμένα, λένε ότι κατά τη διάρκεια της αλλαγής δεν καταλαβαίνεις «κόψιμο» στην απόδοση και αυτό γίνεται λόγω της εκμετάλλευσης της κινητικής ενέργειας του βολάν, η οποία μεταφράζεται σε μια μικρή, στιγμιαία ώθηση.

Έτσι καλύπτει το «κενό» των χιλιοστών που χρειάζεται ώστε να γίνει η αλλαγή. Η 620R ενσωματώνει την αεροδυναμική τεχνολογία που φέρει η αγωνιστική GT4, με τα ρυθμιζόμενα πτερύγια. Αγωνιστικού DNA είναι και η ανάρτηση, μαζί με το σύστημα πέδησης που αποτελείται από κεραμικούς δίσμους 390 χιλιοστών εμπρός και 380 χιλιοστών πίσω. Παρά την τεχνολογία που έχει ωστόσο, το βάρος περιορίζεται στα 1.282 κιλά. Το πακέτο, ολοκληρώνεται από τα semi slick ελαστικά της Pirelli (P Zero Trofeo R). Η τιμή της στην Αγγλία ξεκινά από τις 250.000 λίρες και η παραγωγή του αυτοκινήτου θα περιοριστεί στις μόλις 350 μονάδες, συνεπώς έχει και συλλεκτικό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!