Ρούμπενς Μπαρικέλο: «Δεν με υποστήριξε ποτέ ο Σουμάχερ»

Gazzetta team
Ρούμπενς Μπαρικέλο: «Δεν με υποστήριξε ποτέ ο Σουμάχερ»
Πικρία και παράπονα εξέφρασε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο για τον Μίκαελ Σουμάχερ, με τον οποίο βρισκόταν μαζί ο Βραζιλιάνος στη Ferrari από το 2000 έως το 2005.

Για άλλη μία φορά η εκπομπή για τη Formula 1, «Βeyond the Grip», έδωσε τροφή για σχόλια. Στα τέλη Νοεμβρίου μίλησε σε αυτήν ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, που αποσύρθηκε από τη Formula 1 το 2011 έχοντας λάβει μέρος σε 322 Γκραν Πρι. Ο 47χρονος Βραζιλιάνος υπήρξε μεταξύ άλλων και teammate του Μίκαελ Σουμάχερ στη Ferrari από το 2000 έως το 2005, όταν δηλαδή κατακτούσε ο Γερμανός με τη Scuderia το ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το άλλο.

Ο Μπαρικέλο αναφέρθηκε στη συμβίωσή του με τον Σούμι στην κόκκινη ομάδα και μίλησε μάλιστα έξω από τα δόντια για τη σχέση τους. Παρά το γεγονός, ότι οι δύο οδηγοί βίωσαν πολλές επιτυχίες μαζί, ο Βραζιλιάνος δεν έχει μόνον καλές αναμνήσεις από τον Γερμανό. Μάλιστα ισχυρίζεται, ότι ο Σουμάχερ δεν υπήρξε σωστός «ομαδικός παίκτης».

«Είχα πάντα φιλίες και καλή σχέση με όλους τους teammate μου. Αυτό περιλαμβάνει και τον Μίκαελ. Όμως αυτός δεν με υποστήριξε ποτέ. Δεν ήταν ποτέ παρών, για να μας βοηθήσει», υποστήριξε ο Μπαρικέλο υπονοώντας ότι ο Γερμανός δεν ήταν ο τύπος στον οποίο θα πήγαινες αν είχες κάποιο πρόβλημα, για να σε βοηθήσει. Iστορία έχει γράψει εξάλλου η εικόνα του δακρυσμένου Βραζιλιάνου μετά το Γκραν Πρι Αυστρίας του 2002, όταν τον προσπέρασε ο Σουμάχερ στην τελική ευθεία του τελευταίου γύρου και πήρε αυτός τη νίκη μετά από εντολή της Ferrari.

Προβλήματα είχαν προκύψει και όταν οδηγούσαν οι δύο οδηγοί για διαφορετικές ομάδες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γκραν Πρι Ουγγαρίας του 2010, όταν υπήρξε μία γερή κόντρα μεταξύ Μπαρικέλο και Σουμάχερ στη διάρκεια του αγώνα και ο Βραζιλιάνος υποχρεώθηκε να βγει με τη Williams του εκτός πίστας για να μη συγκρουστεί με τον πενηντάχρονο πλέον Γερμανό. Ο Σούμι του είχε ζητήσει μερικές ημέρες αργότερα συγγνώμη, ενώ τιμωρήθηκε εξαιτίας της συμπεριφοράς του με ποινή δέκα θέσεων στο επόμενο Γκραν Πρι.

Ο Μπαρικέλο δεν έχει καταφέρει να επισκεφτεί ποτέ τον Μίκαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημά του στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013. Τον προηγούμενο χρόνο είχε δηλώσει σχετικά με αυτό στον βραζιλιάνικο τηλεοπτικό σταθμό Globo TV, ότι «το αρνήθηκαν στην πρώτη μου προσπάθεια. Μου είπαν, ότι με αυτή την επίσκεψη δεν θα έκανα καλό ούτε σε αυτόν, αλλά ούτε και σε μένα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!