Βαριά «καμπάνα» για κινητό και οδήγηση στην Αυστραλία!

Gazzetta team
Βαριά «καμπάνα» για κινητό και οδήγηση στην Αυστραλία!
Η κακή συνήθεια πολλών οδηγών που είναι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, θα τιμωρείται πολύ σοβαρά πλέον από τις αρχές της Αυστραλίας.

Αυξημένο πρόστιμο στα 1.000 δολάρια Αυστραλίας προβλέπεται για όποιον χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, στο Κουίνσλαντ. Το ποσό ισούται με 615 ευρώ περίπου και «συνοδεύεται» από αφαίρεση πόντων στο point system. Μάλιστα, αν σημειωθεί η ίδια παράβαση για τον ίδιο οδηγό, μέσα σε 12 μήνες, εξετάζεται η συνολική «συμπεριφορά» του οδηγού απέναντι στο νόμο και αν είναι επιρρεπής στις παραβάσεις, χάνει την άδεια οδήγησης και πρέπει να ακολουθήσει ξανά τη διαδικασία έκδοσής της!

Ο νόμος στην Αυστραλία λέει ότι επιτρέπεται η χρήση του τηλεφώνου μόνο μέσω hands free σε ανοικτή ακρόαση στο αυτοκίνητο, ωστόσο αυτό μπορεί να το κάνει μόνο όποιος είναι άνω των 25 ετών. Οι νεότεροι οδηγοί, απαγορεύεται να μιλούν στο κινητό τους γενικότερα. Μάλιστα, για τη σωστή επίβλεψη των δρόμων, έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικές κάμερες που αναγνωρίζουν πότε ο οδηγός χρησιμοποιεί το τηλέφωνο ενώ οδηγεί και τους φωτογραφίζει αμέσως, βεβαιώνοντας την παράβαση.

Πάντως δεν έχουν λείψει και... παρατράγουδα, που ο οδηγός απλώς έπιανε το κεφάλι του και η κάμερα τον έγραφε... Τέλος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνουν οι αρχές, κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 25 οδηγοί χάνουν τη ζωή τους στο Κουίνσλαντ από χρήση τηλεφώνου κατά την οδήγηση και πάνω από 1.200 τραυματίζονται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!