Η ηλεκτρική τεχνολογία έφτασε και στα φορτηγά! (pics & vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Η ηλεκτρική τεχνολογία έφτασε και στα φορτηγά! (pics & vid) 
Με 653 ίππους και έως 400 χιλιόμετρα αυτονομία, το νέο φορτηγό της Nikola εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Iveco και φέρνει το μέλλον στον κόσμο της μεταφοράς.

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει για να μπει η ηλεκτροκίνηση στον κόσμο των βαρέων φορτηγών ήταν πολλές. Αυτή της Nikola μάλλον, είναι η πιο ρεαλιστική. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο που μας παρουσίασαν, που ονομάζεται Tre και εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Iveco. Η φουτουριστική του εμφάνιση τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό με την τεράστια οθόνη, δείχνουν ότι όντως στοχεύουν να φέρουν στο σήμερα, τις μεταφορές του αύριο, αν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάποια θεματάκια. Οι μπαταρίες του ηλεκτρικού φορτηγού είναι πράγματι τεράστιες, με χωρητικότητα 720 kWh, ωστόσο η αυτονομία που προσφέρει στο βαρύ όχημα, είναι έως και 400 χιλιόμετρα.

Η απόσταση αυτή δεν είναι και κορυφαία, όταν μιλάμε για ένα επαγγελματικό μοντέλο αυτού του είδους. Όπως κι αν έχει είναι μια αρχή. Θα διατίθεται σε εκδόσεις με δύο ή τρεις άξονες και η απόδοση του συστήματος κίνησης θα είναι 653 ίπποι και 1.800 Nm ροπής. Σύμφωνα με την εταιρεία αποδίδει εξίσου καλά ή και καλύτερα, από ένα συμβατικό ντίζελ φορτηγό και μπορεί να μεταφέρει έως και 26 τόνους συνολικά. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο Ανόβερο της Γερμανίας στην έκθεση επαγγελματικού οχήματος και οι πρώτοι πελάτες, θα παραλάβουν το όχημα στις αρχές του 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!