Δύο «όπλα» της Ford γίνονται περιπολικά (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Δύο «όπλα» της Ford γίνονται περιπολικά (pics) 
Ένα Focus ST και ένα Ranger Raptor εντάχθηκαν στο στόλο της βρετανικής αστυνομίας, για την πρόληψη και την πάταξη του εγκλήματος!

Πάντα μας αρέσει να βλέπουμε ωραία αυτοκίνητα σε ρόλο περιπολικού. Αυτή τη φορά, δύο δημιουργήματα της Ford Performance, μπαίνουν στο fast fleet των βρετανικών αρχών. Πρόκειται για το Focus ST και το Ranger Raptor, δύο εξαιρετικά αυτοκίνητα που προσφέρουν ταχύτητα, ασφάλεια, οδηγική απόλαυση και τρομερά ψαγμένη μηχανολογία. Το Ranger Raptor θα χρησιμοποιηθεί ως «φρουρός» στους δύσβατους και λασπωμένους δασικούς χωματόδρομους της χώρας.

Τίποτα δεν μπορεί να του ξεφύγει, όταν τελειώσει η άσφαλτος, λόγω της απόστασης που έχει από το έδαφος, των ελαστικών BF Goodrich, των αναρτήσεων της Fox Racing και του ισχυρού κινητήρα πετρελαίου των 2.0 λίτρων με τα δύο τούρμπο, που αποδίδει 213 ίππους και 500 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο των δέκα σχέσεων. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 10,5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 170 χλμ./ώρα.

Όταν η άσφαλτος ξεκινήσει ξανά, αναλαμβάνει το Focus ST. Εδώ έχουμε μικρή απόσταση από το έδαφος, με κορυφαία ευελιξία και επιδόσεις! Ο κινητήρας είναι ένας τούρμπο τετρακύλινδρος των 2.3 λίτρων με 280 ίππους και 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται είτε με ένα εξάρι χειροκίνητο σασμάν, είτε με ένα επτάρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε κάτω από 6 δευτερόλεπτα και συνεχίζει άκοπα έως τα 250 χλμ./ώρα! Εννοείται ότι η αστυνομία μόλις παρέλαβε τα οχήματα, έκανε τις δικές της τροποποιήσεις σε ο,τι αφορά τον εξοπλισμό (φάροι, σειρήνες κλπ) αλλά και τους χρωματισμούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!