Γεμάτη τεχνολογία θα είναι η νέα Mercedes GLA 

Πέτρος Σηφαλάκης
Γεμάτη τεχνολογία θα είναι η νέα Mercedes GLA 
Το SUV θα παρουσιαστεί σε μερικές μέρες και η μάρκα μας προετοιμάζει ήδη για κάποια πράγματα που θα συναντήσουμε στον εξοπλισμό του.

Η ολοκλήρωση της A-Class σειράς θα γίνει με τη GLA, το μικρότερο SUV με σήμα το αστέρι, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα την Τετάρτη, 11 Δεκέμβρη. Ακόμη δεν έχουμε στη διάθεσή μας φωτογραφίες από τη Mercedes, εκτός κάποιων teaser που αποκαλύπτει το σχήμα και κάποια σχεδιαστικά σημεία, ωστόσο μαθαίνουμε σιγά-σιγά για τις τεχνολογίες που θα εφοδιάζεται. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει σύστημα ανίχνευσης αυτοκινήτου στην τυφλή γωνία του οδηγού, κάτι που έχουμε δει ήδη στα σύγχρονα αυτοκίνητα και βέβαια, στα μοντέλα της Mercedes.

Όμως, θα υπάρχει και μια επιπλέον λειτουργία: θα ειδοποιεί για την κίνηση αυτοκινήτου όταν σταθμεύουμε, ώστε να μην ανοίξουμε την πόρτα εκείνη τη στιγμή, αφηρημένοι. Το σύστημα ονομάζεται Blind Spot Assist with Exit Warning και είναι πραγματικά ευφυές, δεδομένου ότι αυτού του είδους το ατύχημα είναι κάτι που το έχουμε δει κατ' εξακολούθηση.

Αυτό που γνωρίζουμε από τη Mercedes-Benz είναι ότι η νέα GLA θα είναι πολύ πιο... SUV από την προηγούμενη, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό της ύψος θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον δέκα εκατοστά. Θα φοράει τους σύγχρονους κινητήρες που έχουμε γνωρίσει στη σειρά A-Class, δηλαδή τον 1.300άρη τούρμπο βενζίνης και τον ισχυρότερο των 2.0 λίτρων, ενώ τα ντίζελ θα είναι στα 1.5 λίτρα και 2.0 λίτρα. Αργότερα θα δούμε τη GLA35 AMG με τον τούρμπο τετρακύλινδρο των 2.0 λίτρων με 306 ίππους και βέβαια, τη GLA45 AMG με 387 ίππους στην «απλή» έκδοση και 421 στην ισχυρότερη S.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!