Με Dacia Duster θα μετακινείται ο Πάπας! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Με Dacia Duster θα μετακινείται ο Πάπας! (pics)
Η Dacia δώρισε ένα νέο Duster ειδικά τροποποιημένο για τις ανάγκες μετακίνησης του Πάπα, για το οποίο στήθηκε μια ειδική τελετή παραλαβής στο Βατικανό.

Το νέο Popemobile, όπως ονομάζουν τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται για να μεταφέρουν τον Πάπα, είναι ένα Dacia Duster. Η ρουμανική μάρκα δώρισε ένα Duster με τις ειδικές αλλαγές που χρειάζεται, ώστε να μεταφέρει τον ανώτερο της καθολικής εκκλησίας και η τελετή παραλαβής που στήθηκε στο Βατικανό, ήταν μεγαλοπρεπής. Στο πέρασμα των χρόνων, έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να τροποποιούνται ειδικά για τον Πάπα.

Οι μάρκες είναι κυρίως Mercedes-Benz, Ford, FIAT, αλλά και μερικά SEAT! To συγκεκριμένο λευκό Duster έχει κάποιες διαφορές συγκριτικά με τα υπόλοιπα SUV της ρουμανικής φίρμας, όπως 30 χιλιοστά μικρότερη απόσταση από το έδαφος και διάφορα στοιχεία υποστήριξης, όπως λέει η Dacia, χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί. Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε ότι το Duster είναι στην κορυφαία του έκδοση και υπάρχει η ειδική θέση, για να κάθεται ο Πάπας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!