Citroen: Και σε ηλεκτρικό το νέο C4 Cactus, επιστρέφει το C5

Πέτρος Σηφαλάκης
Citroen: Και σε ηλεκτρικό το νέο C4 Cactus, επιστρέφει το C5
Η επικεφαλής της Citroen, Λίντα Τζάκσον, επιβεβαίωσε ότι η μάρκα θα επιστρέψει στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών και ότι η ηλεκτρική τους γκάμα, θα επεκταθεί!

Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα έρχονται από τη Citroen, στο άμεσο μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στο AutoNews, η Λίντα Τζάκσον, επικεφαλής της γαλλικής μάρκας με το λοχιόσημο, αποκάλυψε ότι ο αντικαταστάτης του C4 Cactus θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του PSA Group, πάνω στο οποίο πατάνε τα νέα Opel Corsa, Peugeot 208, Peugeot 2008 και DS3 Crossback. Εκτός από τις βενζινοκίνητες και ντίζελ επιλογές, θα υπάρχει και ηλεκτρική έκδοση του C4 Cactus, επεκτείνοντας την γκάμα μοντέλων μηδενικών ρύπων της μάρκας, ενώ ενδέχεται το "Cactus" να φύγει από το όνομα, αφήνοντάς το απλώς "C4".

Οι αποκαλύψεις από τη Λίντα Τζάκσον δεν σταμάτησαν εδώ. Ειπώθηκε, ότι η φίρμα θα ασχοληθεί ξανά με τη μεσαία κατηγορία οικογενειακών, με ένα νέο σεντάν που θα βασίζεται στο Peugeot 508. Μιλάμε, για την αναβίωση του C5 στην ουσία, ενός αυτοκινήτου που γνωρίσαμε ως αντικαταστάτη του Xantia. Θα έχει σχεδιαστικές επιρροές από το εντυπωσιακό πρωτότυπο CXperience Concept που είδαμε το 2016 και κατά πάσα πιθανότητα, θα διατεθεί και σε έκδοση station wagon. Το πλάνο αυτό περιμένουμε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2020, οπότε οι παρουσιάσεις των όποιων νέων μοντέλων θα πάρουν σειρά από το 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!