Οι 7 διεκδικητές του τίτλου «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι 7 διεκδικητές του τίτλου «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020» 
Ένα «παράσημο» που κάθε μοντέλο θα ήθελε να έχει στο... οπλοστάσιό του είναι αυτό του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς», με τα παρακάτω επτά μοντέλα να είναι οι τελικοί φιναλίστ για το 2020.

Η μάχη για τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020» ξεκινάει για τα καλά, τη στιγμή που «ξεκαθαρίσουν» τα 35 μοντέλα και έχουμε τους τελικούς επτά διεκδικητές. Φέτος, όλα τα αυτοκίνητα που έφτασαν μέχρι το τέλος έχουν τους δικούς τους λόγους για να πάρουν το «στέμμα», είναι ικανά, φρέσκα και με έντονη προσωπικότητα. Ωστόσο, μόνο ένα θα τα καταφέρει στο τέλος!

Για να καταφέρει ένα μοντέλο να μπει στη λίστα για το «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» θα πρέπει να είναι εντελώς νέο στην αγορά και να διατίθεται επίσημα σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Οι εκλέκτορες θα ψηφίσουν για μια τελευταία φορά στο τέλος Φεβρουαρίου, για να βγει ο νικητής και η τελική κατάταξη, ενώ εμείς θα μάθουμε τα αποτελέσματα στα εγκαίνια της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου, ως είθισται.Ο νικητής για το 2019 ήταν η Jaguar I-Pace. Παρακάτω ακολουθούν οι φιναλίστ με αλφαβητική σειρά.

BMW Σειρά 1

Το νέο premium μικρομεσαίο μοντέλο της BMW έγινε πλέον εμπροσθιοκίνητο και είναι έτοιμο να ταχθεί απέναντι σε άξια μοντέλα της κατηγορίας, όπως η Mercedes A-Class και το Audi A3.

Ford Puma

Με ένα όνομα γνωστό από τα παλιά, αλλά και έντονη προσωπικότητα που το φέρνει στα γούστα του νεανικού αγοραστικού κοινού, το νέο Puma είναι έτοιμο να μας εντυπωσιάσει! Θα διατίθεται με τούρμπο κινητήρα 1.0 λίτρου με 125 ή 160 ίππους.

Peugeot 208

Η νέα γενιά του Peugeot 208 έχει άλλη φιλοσοφία, εμφάνιση που σου μένει με την πρώτη ματιά και πολύ καλή ποιότητα. Παράλληλα εξοπλίζεται με σύγχρονους κινητήρες έως 130 ίππους και διατίθεται σε ηλεκτρική έκδοση, με 136 άλογα.

Porsche Taycan

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Porsche δεν θα μπορούσε να λείπει από τους φιναλίστ του ευρωπαϊκού θεσμού. Έχει κινητήρες από 530 ίππους έως και 760 ίππους και η αυτονομία, μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 450 χιλιόμετρα!

Renault Clio

Ένα ακόμη μεγάλο νέο για την κατηγορία των supermini το 2020, είναι το νέο Clio. Εμφανισιακά, «φέρνει» στο προηγούμενο, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο και έχει άκρως ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Στην αγορά με κινητήρες έως 130 άλογα.

Tesla Model 3

Το «προσιτό» ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla έφτασε κι εκείνο μέχρι και τους φιναλίστ. Σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές έχει καταφέρει να πετύχει πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα πωλήσεων, άσχετα που εμείς στην Ελλάδα δεν το γνωρίζουμε καθόλου καθώς στους δρόμους μας κυκλοφορούν ελάχιστα.

Toyota Corolla

Η Toyota Corolla επέστρεψε και άφησε πίσω της το Auris, που είχε αναλάβει να εκπροσωπεί την ιαπωνική μάρκα στην κατηγορία των πεντάθυρων μικρομεσαίων χάτσμπακ. Η Toyota φρόντισε να την κάνει πολύ ομορφότερη σε σχέση με το παρελθόν και να την εξοπλίσει με σύγχρονους κινητήρες, μεταξύ των οποίων δύο υβριδικά σύνολα των 1.8 και 2.0 λίτρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!