Τεχνολογία και στυλ για το ανανεωμένο Renault Espace (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Τεχνολογία και στυλ για το ανανεωμένο Renault Espace (pics) 
Ποιος είπε ότι τα πολυμορφικά δεν έχουν θέση πια στην αγορά; Η Renault μας δείχνει τη νέα γενιά του Espace και δίνει μια εξαιρετική επιλογή σε όποιον θέλει άπλετους χώρους, αλλά δεν θέλει SUV!

Τα πολυμορφικά, ήταν μια από τις πρώτες κατηγορίες που «αναμείχθηκαν» και... χάθηκαν, με την τρέλα παρουσίασης νέων SUV από τις εταιρείες. Το Renault Espace όμως έχει φτιάξει τη δική του ιστορία σε αυτό το είδος μοντέλων και έχει δημιουργήσει και το δικό του κοινό, χάρη στους τεράστιους χώρους και την ασφάλεια που παρείχε. Πλέον η γαλλική φίρμα μας παρουσιάζει και το νέο, ανανεωμένο Espace που έχει περισσότερη τεχνολογία από ποτέ, αλλά και υψηλότερο επίπεδο πολυτέλειας.

Προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, φωτιστικά σώματα και σχέδια τροχών, είναι οι διαφοροποιήσεις του σε σχέση με το Espace προ ανανέωσης. Πλέον διατίθεται με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED Matrix και με ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό, η εικόνα είναι εντυπωσιακή. Η κεντρική κονσόλα «αιωρείται» ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, φιλοξενώντας αποθηκευτικούς χώρους, μια εντυπωσιακή οθόνη αφής (που ξέρουμε και από άλλα Renault) και κρυφό ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Το επίπεδο τεχνολογίας είναι πάρα πολύ υψηλό, με συστήματα ακόμη και για ημιαυτόνομη οδήγηση σε ταχύτητες έως και 160 χλμ./ώρα και όλα τα σύγχρονα συστήματα (υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόματο φρενάρισμα κλπ) να την πλαισιώνουν. Στα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Espace σημειώστε τον χώρο αποσκευών που ξεκινά από τα 660 λίτρα και φτάνει στα... 2.100 με την αναδίπλωση των καθισμάτων!

Οι κινητήρες που θα είναι διαθέσιμο είναι τρεις. Ο ντίζελ 2.0 Blue dCi θα έχει δύο εκδόσεις, με 160 και 200 ίππους, «πακέτο» με ένα αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη των έξι σχέσεων, ενώ θα υπάρχει και ο βενζίνης 1.8 TCe, που αποδίδει στη συγκεκριμένη περίσταση 225 ίππους και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Φυσικά το νέο Renault Espace θα διατίθεται στην έκδοση Intiale Paris, η οποία είναι η πολυτελέστερη στην γκάμα. Σύμφωνα με τη φίρμα, ήταν κι εκείνη με τις περισσότερες πωλήσεις στο μοντέλο προ ανανέωσης!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!