Oι πρώτες φωτογραφίες της νέας Mercedes GLA (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Oι πρώτες φωτογραφίες της νέας Mercedes GLA (pics) 
Το γερμανικό πολυτελές κόμπακτ SUV ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί στη δεύτερη γενιά του, με περισσότερη τεχνολογία και σχεδίαση στα νέα πρότυπα της μάρκας.

Μετά την παρουσίαση ολόκληρης της σειράς A-Class, με αμαξώματα από πεντάθυρο, έως σεντάν ή πολυμορφικό (B-Class), έρχεται η ώρα για την παρουσίαση της SUV έκδοσης με το όνομα GLA. Το συγκεκριμένο μοντέλο γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία στην απερχόμενη γενιά του και οι κινήσεις της Mercedes θα πρέπει να είναι προσεκτικές, ώστε να χτυπήσει ευθέως τον άμεσο ανταγωνισμό με τον καλύτερο τρόπο.

Πλέον, έχει φτάσει η στιγμή που η γερμανική φίρμα μας δίνει τρεις φωτογραφίες του νέου της δημιουργήματος. Για αρχή έχουμε μια «σκοτεινή» εικόνα που σκιαγραφεί το πλαϊνό του αμαξώματος, αποκαλύπτοντας ένα δυναμικό σχήμα. Τα φωτιστικά σώματα μας επιτρέπουν να δούμε ότι τα γραφικά τους μοιάζουν με της νέας GLB, τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος, ενώ οι άλλες δύο φωτογραφίες που έχουμε μας δείχνουν ολόκληρο το αυτοκίνητο, αλλά με το χαρακτηριστικό καμουφλάζ που κρύβει τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες.

Αυτό που γνωρίζουμε από τη Mercedes-Benz είναι ότι η νέα GLA θα είναι πολύ πιο... SUV από την προηγούμενη, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό της ύψος θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον δέκα εκατοστά. Θα φοράει τους σύγχρονους κινητήρες που έχουμε γνωρίσει στη σειρά A-Class, δηλαδή τον 1.300άρη τούρμπο βενζίνης και τον ισχυρότερο των 2.0 λίτρων, ενώ τα ντίζελ θα είναι στα 1.5 λίτρα και 2.0 λίτρα. Αργότερα θα δούμε τη GLA35 AMG με τον τούρμπο τετρακύλινδρο των 2.0 λίτρων με 306 ίππους και βέβαια, τη GLA45 AMG με 387 ίππους στην «απλή» έκδοση και 421 στην ισχυρότερη S. Η επίσημη αποκάλυψη της Mercedes-Benz GLA δεύτερης γενιάς θα γίνει την τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!