Volkswagen για Τουρκία: «Δεν φτιάχνουμε εργοστάσιο δίπλα σε πεδίο μάχης»

Πέτρος Σηφαλάκης
Volkswagen για Τουρκία: «Δεν φτιάχνουμε εργοστάσιο δίπλα σε πεδίο μάχης»
«Όπισθεν» έβαλε η Volkswagen στο πλάνο δημιουργίας ενός εργοστασίου στην Τουρκία, ύστερα από τις εξελίξεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας στη Συρία.

Μήνες πριν, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ Volkswagen και Τουρκίας ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο εργοστάσιο της Γερμανικής μάρκας, έξω από τη Σμύρνη. Η μονάδα θα είχε σύγχρονες προδιαγραφές, θα δημιουργούσε πολλές θέσεις εργασίας και θα ήταν μια μεγάλη κίνηση για τη γειτονική μας χώρα και έμεναν μόνον οι τελευταίες λεπτομέρειες για να ξεκινήσει η κατασκευή της.

Ωστόσο, το παιχνίδι άρχισε να «στραβώνει» με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία. Η Volkswagen «πάγωσε» τις διαδικασίες και τώρα, ο επικεφαλής της μάρκας, Χέρμπερτ Ντις, λέει ότι δεν θα φτιάξουν εργοστάσιο δίπλα σε ένα πεδίο μάχης. Πιο συγκεκριμένα, είπε σε ανάρτησή του στο LinkedIn:

«Όσο σκοτώνονται άνθρωποι, δεν θα φτιάξουμε το εργοστάσιό μας δίπλα σε ένα πεδίο μάχης». Το πλάνο της Volkswagen ήταν να ενεργοποιήσει άμεσα το νέο της εργοστάσιο και από το 2022, να ξεκινήσει να κατασκευάζει εκεί τα Volkswagen Passat και Skoda Superb. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι θα είχε ετήσια δυνατότητα παραγωγής στα 300.000 οχήματα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!