To Peugeot 208 φοράει την αγωνιστική στολή του (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
To Peugeot 208 φοράει την αγωνιστική στολή του (pics) 
Η νέα γενιά του μικρομεσαίου γαλλικού supermini, ανανεώνεται και στην αγωνιστική, R2 εκδοχή του, που αποδίδει 208 ίππους και ονομάζεται Rally 4.

Το προγενέστερο Peugeot 208 ήταν διαθέσιμο σε αγωνιστική έκδοση R2, οπότε και το νέο, προχώρησε σε μια αντίστοιχη... κίνηση. Το μοντέλο που πρόσφατα παρουσιάστηκε, έχει αλλάξει εντελώς και έχει δεχτεί τις απαραίτητες ενισχύσεις στο αμάξωμα, που αποτελείται από roll cage στο εσωτερικό, μπάρες και λοιπά δεσίματα, ενώ η καμπίνα έχει διαμορφωθεί πλήρως ως αγωνιστική με τα σκληροπυρηνικά μπάκετ καθίσματα και «ξηλωμένο» όλο τον εξοπλισμό άνεσης.

Το Peugeot 208 Rally 4 εφοδιάζεται με έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων που αποδίδει 208 ίππους και 290 Nm ροπής, χάρη στις αλλαγές που έγιναν από τον 1.2 PureTech που φοράει ένα «κανονικό» 208. Στον κινητήρα άλλαξε το τούρμπο, τα μπεκ, η αντλία βενζίνης, όλα του τα σωθικά, το σύστημα εξαγωγής, το σύστημα εισαγωγής και ο,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Παράλληλα, το συμβατικό σασμάν έδωσε τη θέση του σε ένα σειριακό SADEV, ενώ τοποθετήθηκε και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στους εμπρός τροχούς, όπου είναι και οι κινητήριοι. Αναμένεται να παρουσιαστεί στην Ισπανία, κατά το Ράλι Μαδρίτης στις 22-23 Νοέμβρη, το οποίο έχει πολλές συμμετοχές και παράλληλα, θα βρίσκεται και σε μια αντίστοιχη γαλλική διοργάνωση, από τις 22 έως και τις 24 του Νοέμβρη. Στη Γαλλία, το νέο Peugeot 208 Rally 4 θα στοιχίζει από 66.000€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!