«Ζωγράφισε» πάλι η Ferrari με τη νέα Roma (pics & vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
«Ζωγράφισε» πάλι η Ferrari με τη νέα Roma (pics & vid) 
Ένα κόσμημα με το όνομα της αιώνιας πόλης μας παρουσιάζει η Ferrari, τονίζοντας το ιταλικό ταμπεραμέντο της μάρκας με ένα συγκλονιστικό GT μοντέλο.

Τα δημιουργήματα της Ferrari δύσκολα αφήνουν κάποιον ασυγκίνητο, ωστόσο είναι μερικές φορές που ακόμη κι εκείνη, ξεπερνά τον εαυτό της. Η νέα Ferrari Roma λοιπόν, μιλάει κατευθείαν στην καρδιά και απευθύνεται σε εκείνον που θέλει μια Ferrari, του αρέσουν οι καταιγιστικές επιδόσεις και ο σπορ χαρακτήρας, όμως θέλει και πολυτέλεια στο σύνολο, για να κάνει ταχύτατα και στιλάτα ταξίδια. Η σχεδίαση στο αμάξωμα μιλά από μόνη της.

Οι γραμμές της θυμίζουν ένα καλοσχηματισμένο γλυπτό σε τέσσερις τροχούς και ξεφεύγει από το παραδοσιακό σχέδιο των Ferrari, βάζοντας πολύ περισσότερη πολυτέλεια στη ύφος που αποπνέει. Μίνιμαλ είναι και το εσωτερικό, με την κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα να θυμίζει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι υψηλού τουρισμού και επιβάλλεται να έχει σύστημα πολυμέσων, όχι ένα σκληροπυρηνικό supercar για να «εκτελεί» τα χρονόμετρα στην πίστα. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι υπολείπεται σε επιδόσεις.

Κάθε άλλο, μάλιστα! Κάτω από το καπό του μεγάλου αμαξώματος των 4.656 χιλιοστών μήκους, κρύβεται ένας V8 κινητήρας των 3.9 λίτρων με δύο τούρμπο. Αποδίδει 620 ίππους και δίνει φτερά στο GT των 1.472 κιλών με 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 320 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός σασμάν διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Στην ουσία, πρόκειται για την πιο «ταξιδιάρικη» και πρακτική εκδοχή της Portofino με 2+2 καθίσματα, αλλά και πορτμπαγκάζ των 345 λίτρων. Τη νέα Ferrari Roma την περιμένουμε στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!