«Κλειδώνει» στα 100 χλμ./ώρα το όριο στην Ολλανδία 

Πέτρος Σηφαλάκης
«Κλειδώνει» στα 100 χλμ./ώρα το όριο στην Ολλανδία 
Για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει το όριο ταχύτητας κατά 30 χλμ./ώρα σε όλη τη χώρα.

Οι αυτοκινητόδρομοι της Ολλανδίας, πλέον θα έχουν όριο ταχύτητας στα 100 χλμ./ώρα. Η μείωση των ορίων είναι κάτι που έχει αρχίσει να συζητιέται έντονα στις ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο να περιοριστούν οι εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα με συμβατικά μοτέρ εσωτερικής καύσης. Στη Γερμανία τελικά, το μέτρο για τη θέσπιση ορίων ταχύτητας στις Autobahn (που δεν έχουν όριο) δεν πέρασε, ωστόσο.

Σύμφωνα με το BBC, το όριο των 130 χλμ./ώρα θα συνεχίσει να ισχύει κατά τις βραδινές ώρες, όπου η κίνηση είναι πολύ μειωμένη και τα αυτοκίνητα δεν θα συγκεντρώνονται πολλά μαζί, ώστε να ρυπαίνουν. Από τις 19:00 λοιπόν, έως και τις 06:00, το όριο ταχύτητας θα παραμένει στα παλιά δεδομένα. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μεγάλες πόλεις, στο Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ, τη Χάγη και την Ουτρέχτη, θα πρέπει να γίνουν κι άλλες κινήσεις, ώστε να πέσει το επίπεδο ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα επιθυμητά επίπεδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!