Η πιο ακραία δημιουργία της McLaren έχει 815 ίππους! (pics) 

Gazzetta team
Η πιο ακραία δημιουργία της McLaren έχει 815 ίππους! (pics) 
Η απόλυτη ανοικτή McLaren ονομάζεται Elva και έχει ανεξάντλητη ισχύ, εμφάνιση που κόβει την ανάσα και επιδόσεις που ξεπερνούν τη Senna.

Μετά από αρκετό καιρό αναμονής, η McLaren μας αποκαλύπτει το απόλυτο roadster, την Elva. Κινείται από έναν V8 κινητήρα των 4.0 λίτρων με δύο τούρμπο και 815 άλογα, αλλά και 800 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων και τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται μέσα σε λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα. Τα 0-200 χλμ./ώρα, ολοκληρώνονται σε 6,7 δευτερόλεπτα, οπότε είναι ταχύτερη από τη Senna!

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 399 κομμάτια, με κάθε ένα από αυτά να στοιχίζει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Εμφανισιακά το πρώτο που παρατηρεί κάποιος, εκτός της μυώδους εμφάνισης στα πρότυπα της McLaren, είναι η απουσία του εμπρός παρμπρίζ. Η McLaren λέει ότι η αεροδυναμική έχει μελετηθεί με τέτοιο τρόπο, που ο αέρας δεν ενοχλεί τους δύο επιβάτες της Elva, όμως αν το επιθυμούν μπορούν να φορέσουν κράνος στις υψηλές ταχύτητες. Στις περισσότερες αγορές ωστόσο, θα διατίθεται προαιρετικά και με συμβατικό παρμπρίζ, για όσους θέλουν περισσότερη άνεση. Οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τις νέες τους Elva προς το τέλος του 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!