To Ford Capri θα μπορούσε να «ξαναγεννηθεί»

Gazzetta team
To Ford Capri θα μπορούσε να «ξαναγεννηθεί»
Η Μπλε Οβάλ εταιρεία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επανέφερε το θρυλικό Capri και να παρουσίαζε τη σύγχρονη εκδοχή του.

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Ford Ευρώπης αποκάλυψε στο βρετανικό Autocar ότι θα ήθελε πάρα πολύ να δουλέψει πάνω στην αναβίωση του Ford Capri, του μικρού και προσιτού κουπέ μοντέλου που πριν από μερικές δεκαετίες άφησε το δικό του στίγμα στην αυτοκίνηση. Φυσικά, η αναβίωση ενός τέτοιου αυτοκινήτου σήμερα δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς η εικόνα της αγοράς έχει αλλάξει πολύ.

Για παράδειγμα, ένα όνομα που γύρισε «από τα παλιά» για τη Ford, είναι το Puma, ωστόσο δεν εμφανίστηκε με την ίδια μορφή που είχε στο παρελθόν αλλά ως ένα μικρό και πολύ μοντέρνο SUV. Οπότε και το Capri, αν ερχόταν ξανά στο σήμερα, δεν ξέρουμε κατά πόσον θα ήταν ένα κουπέ ή κάτι... άλλο!

Φαίνεται ότι στη Ford αρέσει να φέρνει στο σήμερα, ονόματα από το παρελθόν της, αφού έχει πολλά μοντέλα που άφησαν εποχή και φέρνουν στο μυαλό των πελατών της διάφορες αναμνήσεις. Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Ford Ευρώπης πρόσθεσε στις δηλώσεις του: «Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από τον αριθμό των μοντέλων και των ονομάτων από το παρελθόν της μάρκας, τα οποία ξυπνούν συναισθήματα, είτε είναι θετικά, είτε είναι αρνητικά». Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, το Ford Capri μπορεί να επιστρέψει ως ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!