Για «οικολογική υποκρισία» κατηγορείται ο Σβαρτζενέγκερ (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Για «οικολογική υποκρισία» κατηγορείται ο Σβαρτζενέγκερ (pics) 
Για «υποκρισία» κατηγορούν πολλοί τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι τη Γερμανία για να αναβαθμίσει ένα στρατιωτικό όχημα, λίγους μήνες αφού είχε ανεβάσει φωτογραφίες με την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, πάντα είχε στο γκαράζ του ενεργοβόρα και ρυπογόνα αυτοκίνητα, όμως κάποια στιγμή άλλαξε γραμμή πλεύσης και υποστήριξε φανατικά τις «πράσινες» μετακινήσεις, ενώ είχε ανεβάσει και φωτογραφίες όπου έκανε ποδήλατο με την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Η τελευταία έγινε γνωστή λόγω των οικολογικών της ανησυχιών και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ την υποστήριξε, παραχωρώντας της παράλληλα και ένα ηλεκτροκίνητο Tesla Model 3 μηδενικών ρύπων.

Πρόσφατα ωστόσο, ο «Εξολοθρευτής» βρέθηκε στη Γερμανία, για έναν όχι και τόσο οικολογικό σκοπό. Πήγε να αναβαθμίσει το προσωπικό του Pinzgauer, ένα στρατιωτικό όχημα έξι τροχών που το τελευταίο πράγμα που προσέχει, είναι το περιβάλλον.

Ο λόγος που ταξίδεψε έως και τη Γερμανία είναι για να το κάνει λιγότερο ρυπογόνο, ωστόσο όσο κι αν προσπαθήσει κανείς, το συγκεκριμένο όχημα παραμένει ενεργοβόρο. Σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις το συγκεκριμένο όχημα χρειάζεται περίπου 12 λίτρα πετρελαίου ανά 100 χιλιόμετρα για να κινηθεί, που, ομολογουμένως, δεν είναι πολλά για ένα τέτοιο «άρμα».

Ο Σβαρτζενέγκερ σίγουρα δεν πρέπει να λογοδοτεί για το αυτοκίνητο που επιλέγει να οδηγεί, ωστόσο οι ξαφνικές, υπερβολικά οικολογικές κινήσεις του οδήγησαν πολλούς στο να τον χαρακτηρίσουν υποκριτή. «Θα αρέσει πολύ το νέο αυτοκίνητο του Άρνολντ στη Γκρέτα», «Θα ντραπεί η Γκρέτα αν ανακαλύψει πόσο μεγάλος υποκριτής είναι ο Άρνολντ» και άλλα τέτοια, ήταν τα σχόλια που έγιναν στο Twitter τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!