«Πελάτες» για την αυτόνομη τεχνολογία της ψάχνει η Volkswagen 

Πέτρος Σηφαλάκης
«Πελάτες» για την αυτόνομη τεχνολογία της ψάχνει η Volkswagen 
Το κόστος έρευνας και εξέλιξης για τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μειωθεί για τον γερμανικό όμιλο, αν βρει άλλες εταιρείες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν την τεχνολογία της.

Η Volkswagen αναπτύσσει τη δική της αυτόνομη τεχνολογία για τα μελλοντικά της αυτοκίνητα, όπως κάθε μεγάλος όμιλος στην αυτοκινητοβιομηχανία. Οι Γερμανοί, επενδύουν πολύ σε αυτά, όπως και στα ηλεκτροκίνητα, ωστόσο το κόστος δεν παύει να είναι τεράστιο, ακόμη και για μια εταιρεία όπως η Volkswagen. Πώς λοιπόν, θα μειωθεί το κόστος, χωρίς να γίνουν «εκπτώσεις» στην κορυφαία τεχνολογία;

Με την πώλησή της σε τρίτους! Οπότε, η μάρκα δηλώνει ότι θέλει να βρει συνεργάτες ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα πολύ μελετημένο σύστημα, αλλά παράλληλα να βοηθηθούν οικονομικά ώστε να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Πάντως οι δοκιμές για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, δεν είναι νέες για τη φίρμα.

Εδώ και περίπου δώδεκα χρόνια, τη δοκιμάζει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε ένα πολύ προχωρημένο επίπεδο, αν και για την ώρα τα μοντέλα παραγωγής του ομίλου δεν χρησιμοποιούν την τελευταία εκδοχή του συστήματος, αλλά απλοποιημένη τεχνολογία «απλής» αυτοματοποιημένης οδήγησης. Σύντομα, ωστόσο, οι ναυαρχίδες θα την αποκτήσουν ώστε να ανταγωνιστούν άλλα μοντέλα όπως τα Tesla.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!