Νέο δίτροχο ηλεκτρικό σκούτερ από τη SEAT! 

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο δίτροχο ηλεκτρικό σκούτερ από τη SEAT! 
Η ισπανική μάρκα σύντομα θα μας παρουσιάσει το δικό της όραμα για τις αστικές μετακινήσεις, μέσω ενός μικρού ηλεκτρικού σκούτερ για καθημερινή χρήση.

Τη SEAT τη γνωρίζουμε εδώ και χρόνια για τα ποιοτικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει, με το πολύ μεγάλο value for money. Ωστόσο είναι και μια εταιρεία που συχνά μας παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες, οι οποίες συχνά ξεφεύγουν από τον τετράτροχο κόσμο. Μια τέτοια, θα είναι το eScooter Concept που θα μας δείξει στην έκθεση «έξυπνης πόλης» που θα γίνει στη Βαρκελώνη, στις 19 Νοέμβρη.

Πρόκειται για ένα δίτροχο σκούτερ που θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες, με απόδοση αντίστοιχη ενός παραδοσιακού σκούτερ με μοτέρ εσωτερικής καύσης της κατηγορίας των 125 κυβικών εκατοστών. Θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση και για την ώρα, έχουμε μόνον μια teaser φωτογραφία, όμως θα βγει στην παραγωγή μέσα στο 2020 σε συνεργασία με την εταιρεία Silence που εδρεύει στη Βαρκελώνη.

Λέγεται, ότι θα έχει καλύτερη απόδοση από το προηγούμενο σκούτερ που είχε παρουσιάσει η SEAT, το οποίο είχε τελική ταχύτητα στα 25 χλμ./ώρα και αυτονομία στα 45 χλμ./ώρα. Το νέο, εφόσον θα έχει απόδοση αντίστοιχη με ένα 125άρι σκούτερ, σημαίνει ότι θα μπορεί να αναπτύξει και μεγαλύτερες ταχύτητες για ευρύτερη χρήση μέσα στην πόλη και λιγότερους περιορισμούς. Αργότερα δεν αποκλείεται να δούμε και ένα πολύ μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη SEAT, αντίστοιχο με το Renault Twizy.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!