225 ίπποι για την υβριδική έκδοση του Citroen C5 Aircross (pics & vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
225 ίπποι για την υβριδική έκδοση του Citroen C5 Aircross (pics & vid) 
Το μεγαλύτερο SUV της Citroen αποκτά μια νέα έκδοση, η οποία είναι Plug-In Hybrid και συνδυάζει υψηλή απόδοση, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμων.

Το πρώτο Plug-In Hybrid μοντέλο της Citroen, είναι γεγονός! Πρόκειται για το C5 Aircross το οποίο θα έχει ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο, με ηλεκτροκινητήρα 108 ίππων και τον τούρμπο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα PureTech των 1.6 λίτρων, με τους 180 ίππους. Συνολικά, η συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται στους 225 ίππους και τα 320 Nm ροπής.

Με αυτό τον τρόπο η Citroen διαχωρίζει το μοντέλο της από τα δύο «αδέρφια» Peugeot 3008 και Opel Grandland X, τα οποία φορούν το τετρακίνητο Hybrid4 σύστημα που αποδίδει 300 άλογα. Σύμφωνα με τη γαλλική μάρκα το υβριδικό C5 Aircross μπορεί να καλύψει έως και 50 χιλιόμετρα μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, με μία φόρτιση, ενώ οι μπαταρίες «φουλάρουν» μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες, αν υπάρχει το WallBox των 32A.

Αν η πρίζα είναι τυπική οικιακή, υπολογίστε φόρτιση στις 7 ώρες. Στην υβριδική λειτουργία, η επίσημη μέση κατανάλωση είναι 1,7 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 39 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, οπότε στη χώρα μας απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας. Στην αμιγώς ηλεκτρική επιλογή οδήγησης, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 135 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!